Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10377

Saņemti iedzīvotāju priekšlikumi par Gaujas ielas parka attīstību

2021.03.24 11:06

22. martā noslēdzās Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas rīkotā iedzīvotāju aptauja par turpmāko Gaujas ielas parka attīstību, ļaujot pilnvērtīgi izmantot parka, gan kā aktīvas, gan rimtas atpūtas vietas potenciālu.

Kopumā aptaujā saņēmām 85 iedzīvotāju viedokli. Paldies visiem par aktīvo iesaisti anketas aizpildē kā arī sniegtajām idejām un ieteikumiem. Aptaujā vēlējāmies izzināt iedzīvotāju viedokli gan par pašvaldības jau identificēto labiekārtojuma elementu (velozinis, pastaigu celiņi, brīvdabas spēles u.c.) ierīkošanu, gan pēc iedzīvotāju domām nepieciešamo labiekārtojumu.

Madonas novada pašvaldība atzīst, ka anketēšanas rezultāti ir uzrādījuši pašvaldības un iedzīvotāju viedokļu sakritību un kalpo kā pamats tālākajam teritorijas attīstības plānošanas darbam. Viens no Attīstības nodaļas pamatmērķiem ir prioritārā secībā realizēt projektus, kas saistās ar pilsētvides, publiskās infrastruktūras pieejamības nodrošināšanu, uzlabošanu un attīstību. 3,9 ha plašā Gaujas ielas parka teritorija ir viens no objektiem, kas būtu attīstāms tuvākā nākotnē.  

Aptauja uzrāda, ka iedzīvotāji kopumā pozitīvi vērtē tos objektus, kas jau atrodas parka teritorijā (skeitparks, hokeja laukums, tenisa korts, lai gan arī to nepieciešams sakārtot), kā arī pašvaldības piedāvātos. Vienlaikus ir sniegti priekšlikumi par citiem labiekārtojuma elementiem, kas varētu atrasties parka teritorijā: bradājamā strūklaka, brīvkrāns, slēpošanas trase, pump-track, piknika vietas, šūpuļtīkli u.c. 

Interesanti, ka liela daļa anketas aizpildītāju norādīja, ka teritorijas ar adresi Gaujas iela 33 līdz šim lietotais nosaukums “Gaujas ielas parks” ir veiksmīgi izvēlēts, taču saņēmām arī virkni citu  uzrunājošu versiju, kā šo vietu varētu nosaukt: Ceriņu parks, Zaļais parks, Gaujas33, Atpūtas parks u.c.  

Iedzīvotāju izteiktie priekšlikumi, plānojot turpmāko parka teritorijas attīstību, tiks izvērtēti, un iespēju robežās ietverti teritorijas labiekārtojumā.

Attīstām pilsētvidi kopā!

Informāciju sagatavoja: Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas speciālisti