Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10306

Madonas slimnīcā vakcinēs seniorus vecākus par 70 gadiem

2021.03.01 16:21

Sadarbībā ar Vakcinācijas projekta biroju Madonas novada pašvaldība ir meklējusi un turpina meklēt labākos risinājumus straujākai Covid–19 riska grupu vakcinācijai.

Madonas slimnīcā joprojām turpinās ārstniecības personāla vakcinācija. Senioru vecumā virs 70 gadiem vakcināciju plānots uzsākt no 12. marta, kad gaidāma vakcīnas piegāde šīs mērķgrupas vajadzībām. Saskaņā ar Vakcinācijas projekta biroja sniegto informāciju, 193 Madonas novada iedzīvotāji reģistrēti uz vakcināciju ārpus Madonas novada - Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības ārstniecības iestādēs un Varakļānu veselības aprūpes centrā.

Sadarbībā ar biroju Madonas novada pašvaldība un Madonas slimnīca ir radusi iespēju šo senioru vakcināciju veikt Madona slimnīcā ierīkotajā vakcinācijas kabinetā. 
Arī piesakoties jauniem vakcinējamajiem, tie tiks reģistrēti rindā uz Madonas novada esošajām ārstniecības iestādēm. Jau tuvākajā laikā ar katru no vakcinācijai jau reģistrētajiem senioriem sazināsies Madonas novada pašvaldības sociālā dienesta darbinieks un informēs par iespēju vakcināciju veikt Madonā. Savukārt, par konkrētu dienu un stundu, kad jāierodas uz vakcināciju, ar katru no rindā reģistrētajiem senioriem sazināsies Madonas slimnīca. Atgādinām, ka pieteikties savai vakcīnai var elektroniski vietnē manavakcina.lv vai zvanot 8989, kas ir bezmaksas tālruņa līnija.
Paralēli tiek meklēti citi risinājumi, kas ļaus vakcinācijas tempu kāpināt. Šie pasākumi ir privāta vakcinācijas pakalpojuma sniedzēja piesaiste un izbraukuma vakcinācijas organizēšana, paļaujoties, ka procesā plašāk iesaistīsies arī ģimenes ārsti.  
Uzsveram, ka lielākais šķērslis straujāka vakcinācijas procesa nodrošināšanai ir un turpina būt vakcīnu pieejamība, ko nedz Madonas novada pašvaldība, nedz Madonas slimnīca nevar ietekmēt. 
Pateicamies par izpratni!

 Madonas novada pašvaldība