Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/programma-latvijas-skolas-soma?fu=read&id=10285

Latviešu filma “Mans mīļākais karš”

2021.02.23 15:33

16.oktobrī iniciatīvas "Latvijas Skolas soma" ietvaros skatījāmies interesantu latviešu filmu “Mans mīļākais karš”.

 Filmas galvenā varone ir meitene, kas stāsta par savu dzīvi padomju gados pēc Otrā pasaules kara. Viņas stāsts mani ļoti ieintriģēja, jo viņai patika noklausīties kā vectēvs ar savu draugu runā par notikumiem Otrajā pasaules karā, tajā laikā par to nedrīkstēja runāt, un arī man patīk izjautāt vecmammu par agrākajiem notikumiem, piemēram, par padomju varas represijām, tāpēc saskatu nelielu līdzību. Man ļoti patika filma, tā aizrāva un neļāva novērsties, bija interesanti dzirdēt un redzēt padomju laiku atspoguļojumu it kā filmas, it kā multiflikācijas filmas veidolā.  Tā ir arī pamācoša un izglītojoša, šo varētu iekļaut vēstures stundā, kā papildus materiālu, lai varētu apgūt mācību vielu par padomju gadiem, jo filma nav samākslota, tā parāda tā laika skaudro dzīves patiesību. Es labprāt filmu noskatītos vēlreiz! (Paula Stradiņa, 11.b)

Filma bija interesanta, jo visā tās garumā bija gan sadzirdamas, gan saredzams detaļas, sīkumi par tā laika dzīvi. Domāju, ka filmu nevajadzētu skatīties jaunākiem bērniem, jo filmā tika pielietoti arī dažādi termini, proti, jēdzieni, kurus ne visi saprot un zina. (Agnese Aizpuriete,11.b)

Man šī filma likās ļoti izglītojoša un interesanta, jo tā sniedza iespēju iepazīt vēstures notikumus, tā laika ikdienu, problēmas. Filma lika novērtēt mūsdienās sniegto vārda brīvību, plašo klāstu veikala plauktos, iespēju klausīties un skatīties dažādas pārraides. Man filma iemācīja nebaidīties izteikt savu viedokli, jo, tikai izvirzot pretenzijas, mēs varam meklēt risinājumu, kas uzlabos ikdienu. (Indra Pelša, 11.b)

Viedokļus apkopoja Madonas Valsts ģimnāzijas 11.B klases skolniece Ance Lūse