Tūrisma portāla www.visitmadona.lv pārmaiņas

ziņa publicēta 16.02.2022
Lielāks foto Šoziem notiek aktīvs darbs pie Madonas novada tūrisma portāla www.visitmadona.lv pārveides.

Būtiskākās izmaiņas veicinājis fakts, ka portālam pievienota Ērgļu, Cesvaines un Lubānas tūrisma objektu un pakalpojumu sniedzēju datubāze, līdz ar to novada tūrisma piedāvājuma informācija ir pieejama vienkopus. Mājas lapu ergli.lv, cesvaine.lv, lubana.lv līdzšinējās tūrisma sadaļas ir aizvietotas un lietotājam atveras kā visitmadona.lv. Lai saglabātu vietu identitāti, katram galamērķim ir izveidots facebook konts: VisitErgli, VisitCesvaine, VisitMadona, VisitLubana.

Meklējot visitmadona.lv informāciju par atpūtas iespējām, lietotājs to var darīt gan pēc tematiskām interesēm (apskates objekti, slēpošana, aktīvā atpūta, ēdināšana, naktsmītnes, pirtis, maršruti, ceļveži), gan galamērķu principa (Ērgļi, Madona, Cesvaine, Lubāna).

Katram novada tūrisma objektam un pakalpojuma sniedzējam ir izveidots atsevišķs informācijas bloks, kur vienotā redakcijā  pieejama informācija par piedāvātajiem pakalpojumiem, cenām, atrašanās vietu uz Google Map kartes, kontaktiem un vizuālais materiāls ar fotogrāfijām. Dabas un kultūrvēstures objektu informācija papildināta ar izziņas faktiem par katras vietas vērtībām. Aicinām tūrisma vietu saimniekus aktīvi iesaistīties sava informācijas bloka uzturēšanā - informēt mūs par jaunumiem, pakalpojumu vai cenu izmaiņām, iesniegt aktuālus foto materiālus.

Paralēli strādājam pie portāla sadaļas “Tūrisma karte” rekonstrukcijas. Tas ir digitāls interneta karšu pārlūks, kas veidots uz BalticMaps karšu pamatnes. Kartē būs pieejami visi novada tūrisma objekti, lietotājs tos varēs atlasīt atbilstoši galamērķim vai interesēm (ēdināšana, apskates vietas, u.c.).  Kā jaunums jāmin maršrutu plānošanas rīks, kas katram ceļotājam ļaus veidot savām interesēm un ceļošanas veidam (kājām, velo, auto) atbilstošus maršrutus. Plānotājs loģiskā secībā savienos atlasītos objektus, aprēķinās attālumus starp tiem un norādīs uz ceļā pavadāmo laiku.

Šobrīd portālam visitmadona.lv ir izveidota latviešu valodas versija, turpinās darbs pie angļu un krievu valodu versiju sagatavošanas. Paralēli svešvalodu satura un karšu pārlūka veidošanai, tiek veikti portāla tehniskie un lietošanas ērtuma uzlabojumi. Portālu administrē Madonas novada pašvaldības tūrisma speciālisti. Lai aktualizētu informāciju vai pievienotu jaunumus, tūrisma vietu saimniekus aicinu sazināties ar tuvāko Tūrisma informācijas centru - Ērgļos, Madonā, Cesvainē vai Lubānā.

Sanita Soma,
Madonas novada pašvaldības Centrālās administrācijas
Attīstības nodaļas tūrisma darba organizatore, tel. 29130437.

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes