Vasarā Cesvaines pilsmuiža aicina!

ziņa publicēta 27.06.2024
Lielāks foto Vēlies šovasar apmeklēt Cesvaines pili, ieplāno tās apciemojumu kopā ar kādu no pasākumiem, jo Cesvaines pils un muiža ielūdz uz virkni pasākumu visas vasaras garumā!


Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos uz Cesvaini, lai  uzzinātu ko jaunu par franču dārziem un ļautos dārza "Ballei" kopā ar Latvijas Tekstilmākslas Asociāciju un ansambli "Rondo"!

Vēl viena Latvijas Piļu un muižu asociācijas rīkotā akcija "Apceļosim Latvijas pilis un muižas 2024", kurā piedalās arī Cesvaines pils, jau no 1. jūnija rit pilnā sparā. Akcijas mērķis – Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma – muižu, piļu, pilsdrupu, cietokšņu un parku – vērtību apzināšana un popularizēšana, iesaistot ceļotājus aktīvā Latvijas vēsturisko zemju apceļošanā, akcentējot saglabātā kultūras mantojuma vēsturisko vērtību un vietējā tūrisma daudzveidīgumu, unikalitāti un veicinot objektu atpazīstamību, iepazīšanu un izzināšanu.

Ceļotāju uzdevums – viesoties akcijas dalībnieku objektos, par to saņemt kontrollapā atzīmi ar burtu vai meklēt burtu dabā. Akcijas laikā ir iespēja sakrāt 63  burtus, kas veido dažādus ar arhitektūru un mākslu saistītus terminus. Par katru atminēto vārdu būs iespēja ik mēnesi piedalīties balvu izlozē, bet ar sakrātiem vismaz 10 burtiem būs iespēja iegūt ielūgumu uz akcijas noslēguma pasākumu un piedalīties akcijas noslēguma balvu izlozē. Akcijas norises laiks ir no 1. jūnija līdz 26. oktobrim. Vairāk informācijas par akciju pieejama asociācijas mājaslapā www.pilis.lv.


No jūnija mēneša Cesvaines pilī ir arī kāds jaunums – "Aizmirstā ekspozīcija"!
Piedāvājam piedzīvot emocionāli spēcīgus mirkļus jaunradītā muižnieces Annas ekspozīcijā. Ekspozīcijas apmeklētājiem būs iespēja paraudzīties uz vēstures faktiem no cita skatu punkta, atklāt stāstu ar citiem izteiksmes līdzekļiem un izlaušanās istabas elementiem. Ekspozīcijā vienlaikus ieteicama 2 – 4 dalībnieki (16+) un tās ilgums ir līdz 1h. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta pa tel. 28337703!

Vasara Cesvaines pilī būs muzikāli krāšņa, piedāvājot pils viesiem iespēju jūlija un augusta mēnesī apmeklēt daudzveidīgus un saturiski bagātus koncertus. Programma veidota tā, lai katrs varētu atrast sev saistošu muzikālo baudījumu, kas izskanēs ik nedēļu pils mūzikas salonā.

Tāpat vasaras mēnešos Cesvaines pilī joprojām būs apskatāma Dainas Sinkevičas mandalu izstāde “Svinam dzīvi”, bet 26. jūlijā aicināsim uz cesvainieša Rūdolfa Evardsona foto izstādes atklāšanu “Redzēt un pamanīt”, kas liks aizdomāties – ko un kā redzam un vai pamanām vietā, kur rit mūsu ikdienas solis.

Tiekamies pilīs un muižās! Tiekamies muižu parkos un dārzos! Tiekamies Cesvainē!














Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes