NE parasti - ciemojamies "Kandžas Laboratorijā" un "Astrālajā sanatorijā"

ziņa publicēta 11.06.2024
Lielāks foto Ziņu seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā.

Šeit un tagad:
Kandžas Laboratorija darbojas jau no 2016. gada. Saimnieks piedāvā ne vien dažāda veida stiprā alkohola degustācijas, bet arī džina izsaukšanu!  Džina darbnīcā iespēja pašam izvēlēties sastāvdaļas un veikt destilēšanu, sabrūvēto dzērienu izmēģināt kokteilī un paša pagatavoto džinu paņemt arī līdzņemšanai pudelītē, lai vari to izsaukt arī mājās.

Astrālā Sanatorija ir hipsterīga brīvdienu māja, mazā padomju ciematiņā Sidrabiņos. Īpaši tiek gaidīti mūziķi, jo ir pieejami instrumenti četras klavieres, bungas, cajon, elektriskās un basģitāras ar pastiprinātājiem, sintezatori, mikrofoni, flauta, trompete. Lieliska vieta mūziķu sesijām un radošajām nometnēm. Vietējais veikals atrodas 5 minūšu gājiena attālumā no mājas. Un sakot "vietējais veikals", domājam tiešam labu lauku veikaliņu ar tādu sortimentu, kas nav lielveikalos.

Pāris jautājumi saimniekiem:

Kāds ir Astrālās Sanatorijas stāsts?
Kādreizējā Ozolmuižas parka teritorijā, 1957. gadā uzcēla ēku, kuras lielākā telpa tika atvēlēta pasākumiem, ballēm, te rādīja arī kino. Augšā bija dzīvokļi. 1960. gados vienā no pirmā stāva telpām iekārtoja Ērgļu patērētāju biedrības veikalu Nr.6 – nosaukums "Sidrabiņi”. Vēlāk veikalu paplašināja, izmantojot visu pirmo stāvu. Te varēja iegādāties pārtikas un rūpniecības preces.
1990. gados ēka tika privatizēta. Māja ieguva nosaukumu „Kalna Ielejas”. Mainoties īpašniekiem un veicot remontdarbus, tika labiekārtoti abi stāvi, izveidojot Astrālo Sanatoriju – brīvdienu māju. Te var dzīvot, atpūsties, organizēt pasākumus, strādāt attālināti vai vienkārši baudīt lauku vidi.
Kādreizējā dzīvokļu māja atrodas senā muižas parkā. Lēnām tā tiek atjaunota un jau šobrīd mājā ir liela halle ar grāmatām, galda spēlēm, mūzikas instrumentiem. Savukārt otrajā stāvā ir vairākas guļamistabas un darba telpa ar lielisku internetu.

Vai Kandžas Laboratorija ir domāta tikai pieaugušajiem?
Nē, saimnieks Mārcis ir arī Radošas atpūtas pagalma radītājs, kas atrodas tur pat - līdz ar to, ir iespējama arī rotu kalšanas meistarklase, kur arī bērni var izkalt savu laimes amuletu vai atlēgu piekariņu, kā arī ar ģimeni doties izzinošā pastaigā pa meža taku.

Cik tālu atrodas Astrālā Sanatroija no Kandžas Laboratorijas?
1,65 km jeb 3 minūšu gājiena attālumā, tādēļ šis ir labs "komplekts" atpūtniekiem - dienas izklaidējošā programma Kandžas Laboratorijā un Radošas atpūtas pagalmā, un naktsmītne - īsas pastaigas attālumā.

Kāds ir Sidrabiņu stāsts? No kurienes tāds nosaukums?
Sausnējas pagasta Sidrabiņu centrā agrākais nosaukums bija Ozolmuiža, kuras pirmsākumi saistīti ar 17.gadsimta sākumu. Ozolmuižu veidoja plašs ēku komplekss – kungu māja, zem kuras atradās vīna pagrabs,muižas, kalpu māja utt. Tranzeju valdīšanas laikā Ozolmuižā īpašnieki parasti uz vietas nedzīvoja, bet to apsaimniekoja pārvaldnieki. Kā pēdējais no tiem darbojies piebaldzēns Alberts Sudrabs, viņš bija dedzīgs muižas īpašnieka interešu aizstāvis. 1922. gadā Latvijas Valsts agrārās reformas laikā muižniecei Aleksandrīnei fon Tranzē-Rozenekai kā neatsavināmo zemes daļu piešķīra bijušās muižas centru Ozolos – ap 40 ha zemes. To par 9000 zelta frankiem 1925. gadā nopirka Alberts Sudrabs, izveidojot jaunsaimniecību „Sidrabiņi”. Kungu nams vairs nebija tik grezns, bet pastāvēja muižas saimnieciskais komplekss, pārvaldnieka māja un parks. A. Sudrabs Sidrabiņos ierīkoja pasta nodaļu, bija tās vadītājs, izveidoja arī mazu veikaliņu un tirgojās, veica mežsarga pienākumus.



Kāds šovasar ir Kandžas Laboratorijas piedāvājums ceļotājiem?
*
Degustācijas programma, ekskursija pa saimniecību, pastaiga meža takā - 15 Eur no personas.
*
Džina darbnīca - 35 Eur no personas.
*
Tematiskajām grupām (vecpuišu/vecmeitu ballītēm, kāzu, kāzu jubileju, dzimšanas dienu svinību u.c.) īpašs piedāvājums no Kandžas Laboratorijas vecākā laboranta.
*
Izbraukuma degustācijas uz Jūsu svētkiem - pilsētas svētku, korporatīvo pasākumu, dzimšanas dienu, kāzu u.c. svinībām - sākot no 300 Eur.
* Darba laiks pēc pieteikuma.
Adrese: Tiltiņi, Sausnējas pagasts, Madonas novads.
Kontakti: 28330027 Mārcis.

Kāds šovasar ir Astrālās Sanatorijas piedāvājums ceļotājiem?
* Liela māja ar diviem stāviem - 5 guļamistabām, 7 gultasvietām un 1 vannasistabu.
* Naktsmītne ar 14 vietām - sākot no 65 Eur par māju.
* 50% atlaides par ilgtermiņa uzturēšanos.
Adrese: Kalna Ielejas, Sidrabiņi, Sausnējas pagsts, Madonas novads.
Kontakti: 25957039 Jānis.

Ziņa tapa sadarbojoties: Ilze Feldberga (VisitErgli), Elita Leiboma (muzejs "Līdumi"), Zinta Saulīte (muzejs "Braki").

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes