NE parasti - ciemojamies “Madonas karamelēs”

ziņa publicēta 05.06.2024
Lielāks foto Sākam vasaras ziņu seriālu par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām. Šoreiz neparastumi ir saldi, krāsaini un garšīgi.

Senāk
Māja Madonā, Rīgas ielā 1, kas tagad zināma kā “Madonas karameļu” mājvieta  būvēta 1912. - 1913. gados, tas bijis Kārļa Kumsāra nams. Vēstures fakti liecina, ka visos laikos ēkā notikusi liela rosība. 1919. gadā šeit atradās Biržu (Madonas) reālskola. No 1920. gadu beigām - O. Lābana pārtikas preču veikals. 1930. gadu sākumā – I. Siliņa pārtikas preču veikals, vēlāk ( 30-desmito gadu vidū) P. Kļaviņa apģērbu un manufaktūras tirgotava, pēc tam M. Sviļa manufaktūras un gatavu apģērbu tirgotava. 1934. gadā darbību sākusi A. Krasovska mehāniskā darbnīca. Iespējams, ēkā 1930.gadu sākumā notikušas izsoles. 1938. gadā ēkā atvērta drēbju un dziju krāsotava (krāsotājs K. Ķinķers) un Kārļa Bebra grāmatnīca un rakstāmlietu tirgotava. Iespējams, no 1940. gada šeit bijusi A. Milleres kungu un dāmu frizētava. Padomju laikā (ap 1962. gadu) ēkā darbojies Madonas labības pieņemšanas punkts.
 

Šeit un tagad:
No 2014. gada šeit atrodas Lindas un Arņa Blažēvicu uzņēmums “Madonas karameles”. Šogad jubileja – sveicam!

Pāris jautājumi saimniekiem:
Vai karameļu darbnīcā šovasar ir kādi jaunumi? Jā, saldējums – tas tiek gatavots uz vietas saldējuma aparātā un pildīts vafeļu glāzītēs. Arī ledus dzēriens ar augļu garšu, tas arī top uz vietas specializētā iekārtā.

Vai jums mājās ir kāds mājdzīvnieks? Ir, ļoti netradicionāls – karaliskais pitons, vārdā Lords, kurš izstiepies ap 1,4 m garumā. Dažreiz karameļu darbnīcas apmeklētājiem ar Lordu izdodas sasveicināties.

Kādas tūrisma vietas šovasar gribētu apmeklēt Madonas novadā? Tepat Madonā apciemot Jāņa Seiksta keramikas darbnīcu un izbraukt ar plostu vai kuģīti pa Aivieksti Lubānas pusē.

Kādus pasākumus gribētu šovasar apmeklēt Madonas novadā? Tas varētu būt koncerts Kāla ezerā ar skatīšanos no laivas “Ezera skaņas” (10. augustā) vai dabas izziņas pasākums “Zirnekļi Krustkalnu dabas rezervātā” (22. jūnijā).

Kāds šovasar ir "Madonas karameles" piedāvājums ceļotājiem?
* Saldumu veikaliņš. Darba laiks P, O, T, C, P, 9.00 - 17.00.
* Karameļu darbnīca (ilgums 1 stunda, stāsts par saldumu ražošanu, konfekšu gatavošana no siltās karameļu masas, izgatavoto karameļu iesaiņošana līdzi ņemšanai). Dalībnieku skaits 1- 25 personas. Cenas: līdz 10 personām - 50 EUR kompānijai; virs 10 personām - 5 EUR personai. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās!
Adrese: Rīgas iela 1, Madona, tel. 26380073, 26539290

Ziņa tapa, sadarbojoties: Sanita Soma (VisitMadona), Natālija Seļma (Madonas muzejs), Linda un Arnis Blažēvici (Madonas karameles), Agris Veckalniņš (fotogrāfs). 

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes