29. oktobrī - Rudens ainavu tūre Lubānā ar akmens laikmeta akcentiem un koncertu

ziņa publicēta 17.10.2023
Lielāks foto Tā būs ainavu tūre gar Aiviekstes upi akmens laikmeta garā, kas notiks no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00. 

Ainavu tūre gar Aiviekstes upi akmens laikmeta garā notiks svētdien, 29. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 15.00. Viens no tūres vadītājiem būs Māris Valainis, kurš dalīsies stāstos par Aiviekstes upes bagarēšanu un atsegs akmens laikmeta noslēpumus. Viņam palīdzēs Dace un Dagnis Vasiļevski no Dabas aizsardzības pārvaldes, kā arī botāniķe Lelde Eņģele no Latvijas Dabas fonda. Tūres noslēgumā dabas takas "Aiviekstes ozoli" dabas koncertzālē plkst. 14.00 muzicēs koklētājs Kārlis Rudra Jirgens. Visi tūres dalībnieki bez maksas tiks cienāti ar mielastu.

Dalība Ainavu tūrē ir bezmaksas, iepriekš piesakoties ej.uz/LubanuRudeni2. Pulcēšanās Ainavu tūres pārgājienam paredzēta 29. oktobrī plkst. 10.30 Lubānā dabas takas sākumā Krasta un Peldu ielas krustojumā (https://www.aboriesi.lv/). Pārgājienu sākam plkst. 11.00.

Sīkāka informācija vija.kurpniece@ldf.lv vai 26472306. Lubānas apkārtne ir bagāta ir skaistām ainavām, nesteidzīgai atpūtai naktsmītnes atrodamas - https://www.visitmadona.lv/lv/ , https://rezekne.lv/turisms/ .

Pasākumu organizē Latvijas dabas fonds. Pasākums tiek rīkots Eiropas Savienības LIFE programmas integrētā projekta “Latvijas upju baseinu apsaimniekošanas plānu ieviešana laba virszemes ūdeņu stāvokļa sasniegšanai” ietvaros.

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes