24. septembrī rudens pārgājiens Cesvaines apkārtnē

ziņa publicēta 24.09.2023
Lielāks foto Lai ikdienai un pierastajai apkārtnei klāt būtu mazliet sēņu smarža un izaicinājums, dosimies pretī rudenim Cesvaines apkārtnē!


Trīs gadus tradicionāli esam gājuši rudens pārgājienā uz Nesaules kalna Strūves punktu, bet šogad apskatīsimies rudenīgo apkārtni mazliet savādāk.
Protams, arī uz Nesaules kalnu Kārzdabā ir vērts doties vēlreiz – ar ģimeni un draugu kompāniju, jo dažādu laiku ģeodēziskās atzīmes, informatīvo plāksni un solu kalnā ir papildinājis interesants vides objekts – Strūves punkta tornītis.
Šogad plānojam nesteidzīgu dienu ar ap 10 km garu pastaigu, kas sāksies plkst. 10:00 Cesvaines Tūrisma centra pagalmā (Pils iela 2, Cesvaine) un vedīs mūs pa apkārtnes lauku ceļiem Grašu-Kraukļu virzienā.

Grašu pils barokālais dārzs sagaidīs mūs ar savu viesmīlīgas lauku muižas stāstu un apkārtnes bērnu ciemata rosīgo dzīvi. Graši vēl joprojām ir arī mūsu ozolu zeme. Tālāk Kraukļu vecais ceļš vedīs gar fon Kālenu kapiem, Grašu Dzirnavām un to 13 dīķiem. No “Dzirnavkalna” meklēsim sēņu ceļu gar Zviedru skansti uz  pusdienām “pie sievasmātes”.
Un diena būs izdevusies!

Interesentus lūdzam izvēlēties piemērotu apģērbu un apavus, un pieteikties pa tālruni 26172637,
Cesvaines Tūrisma centrs

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes