Cesvaines pils ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem

ziņa publicēta 14.09.2023
Lielāks foto Tūrismu veicinošas aktivitātes “Atrastā Latvija” ietvaros Kultūras Ministrija aicina apmeklēt un izzināt teju 40 objektus, kas pieejami cilvēkiem ar kustību traucējumiem, arī ar ratiņkrēslu.

Arī Madonas novada lepnums – Cesvaines pils, kas celta kā Cesvaines muižas īpašnieka Ādolfa fon Vulfa ģimenes dzīvojamā māja (1896), ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tajā atrodas pacēlājs un blakus ir stāvvieta automobiļa novietošanai.

  • Kopš 2017. gada ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu Latvijas reģionos izbūvēta un atjaunota virkne kultūras un dabas mantojuma objekti, kas sarindoti 7 kultūras un dabas mantojuma ceļos – tūrisma maršrutos, kas caur pagātni palīdz ceļotājam ieraudzīt Latvijas šodienu: Baltijas ceļā, Brīvības ceļā, Gaismas ceļā, Daugavas ceļā, Jēkaba ceļā, Līvu ceļā un Māras ceļā. Katrā no šiem ceļiem pieejamas vairākas apskates vietas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.
Pirms šīs sezonas projekta vides pieejamības eksperti veica visu objektu novērtējumu – procesā tika pārbaudīta piekļūšana pie objektiem, specializēto rampu un uzbrauktuvju izvietojums, stāvvietu pieejamība, objektā pielāgotās ekspozīcijas un citi būtiski aspekti.   
  •  Izvērtējuma rezultātā “Atrastā Latvija” tīmekļvietnē pie katra no objektiem, kuru eksperti atzinuši par atbilstošu, pievienots arī apraksts, atspoguļojot konkrētās vietas pieejamības specifiku.
Eksperti secinājuši, ka Latvijas tūrisma galamērķi ir ne tikai saglabājuši mūsu kultūras un dabas mantojumus, bet arī kļuvuši iekļaujoši cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Visu “Atrastā Latvija” piemērotās vides objektu pieejamības līmeni un specifiku var apskatīt pie katra objekta individuāli vietnē www.atrastalatvija.lv un kampaņas Instagram kontā @AtrastaLatvija.

Cesvaines Tūrisma centra informācija

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes