Mājas kafejnīcu dienas Madonas novadā aizvadītas bagātīgi un garšīgi

ziņa publicēta 24.08.2023
Lielāks foto Jau trešo vasaru visā Latvijā tūrisma un kultūras aktivitātes bagātina jauks kulinārs pasākums – Mājas kafejnīcu dienas. Madonas novada “MadonĒšana” 11. – 13. augustā pagāja bagātīgi un garšīgi.

Akcijā Mājas kafejnīcu dienas piedalījās arī 15 Mājas kafejnīcas no Madonas, Cesvaines Lubānas, Ērgļu, arī Mārcienas, Mētrienas un Jaunkalsnavas apkārtnes – katra savā izvēlētajā laikā, vietā un veidā, gaidīja tuvus un tālākus ciemiņus. Visdažādākā ēdienkarte un tematikas, kaimiņu un pašu saimniecību ražojumi un aktivitātes solīja neparastu piedzīvojumu.
Gan grezni sapostas tūrisma vietas, gan teltis pasakainās bišu pļavās, gan jauki piemēroti māju pagalmi un ezera krasti sagaidīja interesentus savās kafejnīcās. Dažādās zupas, pankūkas, sautējumi, cepeši, kūkas, salāti un dzērieni, no kuriem katrs gardēdis varēja jau laicīgi noskatīt un pieteikt savu visgaršīgāko un izvēlēties noteikti apskatāmās vietas.

Kafejnīcu saimnieki piedāvāja gan neparastākus ēdienus, gan arī stāstus par savu vietu un sevi. Tveicīgajās vasaras dienās ciemiņus veldzēja saimnieku sirds dāsnums un sagādātā svētku sajūta. Katra vieta pārsteidza ar savu kulināro piedāvājumu, bet visas – ar interesantiem, stipriem un izdarīgiem cilvēkiem.

Kopumā 15 Mājas kafejnīcas šajās dienās apciemoja ap 1300 apmeklētāju.

Jaunums šogad bija organizatoru LIAA un “Lauku ceļotājs” reklāma kaimiņos – Lietuvā un Igaunijā. No Madonas novada kafejnīcām gan nav ziņu, ka ir bijuši apmeklētāji no Lietuvas vai Igaunijas, bet tas ļauj cerēt, ka nākotnē šis pasākums izveidosies vēl plašāks un zināmāks.

Saimnieki ar gandarījumu atzīst, ka izmēģinājuši spēkus, uzkrājuši pieredzi un stiprinājušies ciemiņu labajos vārdos, atzinībā un priekā!

Akcija Mājas kafejnīcu dienas vēl turpinās, šogad līdz 17. septembrim – var paspēt interesanti, tematiski paceļot: https://majaskafejnicas.lv/galamerki/ 

Lai Mājas kafejnīcu saimniekiem un apmeklētājiem bagātīgs pienesums no šīm kopābūšanas dienām!

Cesvaines Tūrisma centra informācija

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes