Līdz 25. aprīlim piesakies atpazīstamības zīmes "Gājējam draudzīgs" saņemšanai

ziņa publicēta 10.03.2023
Lielāks foto Vidzemes plānošanas reģions līdz š.g. 25. aprīlim izsludina pieteikšanos atpazīstamības zīmes “Gājējam draudzīgs” saņemšanai, aicinot pakalpojumu sniedzējus pievienoties "Gājējam draudzīgs/Hiker-friendly" kustībai.

Aktīva atpūta dabā šobrīd ir īpaši aktuāla, un došanās pārgājienos ir lielisks veids, kā iepazīt Latvijas dabu. Latvijā ir arvien plašākas iespējas izmantot “Gājējam draudzīgu” uzņēmumu pakalpojumus, tādējādi padarot pārgājiena pieredzi pēc iespējas pozitīvāku, un kājāmgājējiem radītu sajūtu “es šeit esmu gaidīts, mani šeit sapratīs”.

Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly zīme tiek piešķirta tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs. Tā parāda, ka uzņēmējs saprot un respektē kājāmgājēju vajadzības, ka šeit viņi ir gaidīti. Uzņēmējs piedāvā kājāmgājējiem būtiskus un nepieciešamus pakalpojumus, piemēram: informāciju par maršrutu, dzeramo ūdeni, pirmās palīdzības aptieciņu, elektroierīču uzlādi, naktsmītnē ir iespēja izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu ekipējumu.

👣Uzņēmumi, kas jau ir saņēmuši atpazīstamības zīmi Madonas novadā ir:
✅ Grašu Pils;
✅ brīvdienu dzīvoklis "Holiday Apartment" Saules ielā 55, Madonā;
✅ Brīvdienu māja "Piekūni";
✅ Dabas Fito SPA OzolRasas;
✅ Dabas kūrorts Piektā debess puse;
✅ Ērgļu stacija;
✅ UpeNes

Kā uzņēmēji var iegūt zīmi Gājējam draudzīgs?
Latvijā zīmi piešķir komisija, kurā ir 13 dalībnieki – gan valsts iestādes, gan organizācijas, kuras atbalsta kājāmiešanu, aktīvo atpūtu un dabas tūrismu. Šo zīmi var saņemt jebkurš uzņēmējs - tūrisma pakalpojumu sniedzējs visās trijās Baltijas valstīs, kas vēlas piedāvāt kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus – ne tikai naktsmītnes, bet arī, piemēram, kafejnīcas, krodziņi un restorāni, tūrisma informācijas centri, degvielas uzpildes stacijas, veikali u.tml.

Uzņēmēji ar Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly zīmi un kritērijiem var iepazīties šeit: https://www.vidzeme.lv

Informāciju sagatavoja: Ilze Stūre,Madonas novada Centrālās administrācijas Attīstības nodaļas tūrisma informācijas centra konsultante, tel.27294005
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes