Piļu un muižu restorānu nedēļa Cesvaines pilī

ziņa publicēta 14.11.2023
Lielāks foto Cesvaines pils restorāns aicina Jūs izbaudīt ne tikai šīs pils noslēpumaino pagātni, bet arī garšas priekus. Pie mums varat izjust Latvijas vēsturisko garu, baudot Gruzijas mūsdienīgus un gardus ēdienus, kurus piedāvā Cesvaines pils restorāns.

Tas ir ideāls veids, kā apvienot kultūru un gastronomiju vienā neaizmirstamā piedzīvojumā.Mēs aicinām Jūs piedalīties mūsu viesmīlībā un garšas priekos, kur Latvijas vēsturiskais šedevrs - Cesvaines pils - satiekas ar Gruzijas nacionāliem ēdieniem.

Darba laiks:
Strādājam no plkst. 12.00 - 20.00 (16, 17, 18, ‌19. novembrī).
‌‌Rezervācijas pa tel. 29901120

http://cesvainespilsrestorans.lv/

Ēdienkarte:
Aromātiskie baklažānu rullīši

Maigas baklažānu šķēles, kas savītas ar ķiploku, sīpolu un smalka koriandra aromātiem, rada unikālu garšu kombināciju. Smalkā valriekstu nots piešķir ēdienam unikālu kraukšķīgu akordu. Pasniedz ar granātābolu sēklām un garšvielām, lai izceltu izsmalcināto garšu.  Ieteicamais dzēriens: Manavi vai granātābolu sula

Gruzīnu salāti ar valriekstiem 
Šis ir īsts saulainu aromātu un bagātīgu tekstūru kaleidoskops, kas personificē Gruzijas garu. Šī ēdiena pamatā ir sulīgi, kraukšķīgi gurķi, gatavi tomāti un glīti sasmalcināti sarkanie sīpoli. Bet īstākais akcents ir valrieksti, kas piešķir pikanta dziļuma un kraukšķīgas bagātības garšu.  Ieteicamais dzēriens: Rkatsiteli vīns vai estragona limonāde

Chikhirtma 
Tradicionāls nacionālais ēdiens, kas nodod autentisku gruzīnu virtuves garšu un garu. Vistas gaļa, kuras maigās šķēles izmērcētas aromātiskā buljonā, ir apvienota ar dabas veltēm: svaigām dillēm, aromātisku koriandru, sīpoliem un seleriju. Īpašam šarmam pievienojam piparu, ķiploku un etiķa notis, kas piešķir ēdienam izsmalcinātu raksturu.  Ieteicamais dzēriens: Čača vai bumbieru limonāde.   Var izvēlēties Foreli vīnogu lapās vai Teļa čašušuli

Forele vīnogu lapās 
Smaržīgās vīnogu lapās maigi ietīta forele – tā ir unikāla garšu harmonija, ko papildina pikantās ķiploku, koriandra un citrona notis.  Ieteicamais dzēriens: Saperavi vīns vai bumbieru limonāde

Teļa čašušuli 
Sulīga, maiga teļa gaļa aromātiskās garšvielās ar koriandru, pētersīļiem un čili pipariem piešķir šim ēdienam drosmīgas un košas notis. Sausās adžikas, svanetijas sāls un koriandra garšvielu maisījums piešķir ugunīgu pikantumu un smalku aromātu.  Ieteicamais dzēriens: Chinebuli vīns vai Saperavi limonāde

Felamushi 
Gruzīnu deserts ar vīnogu sulu Šī ēdiena pamatu veido piesātinātā Saperavi sula, bagāta ar garšu un krāsu, ko ieskauj smalks cukurs. Kukurūzas milti piešķir tekstūru un blīvumu, nodrošinot ideālu fonu valriekstiem, kas šim desertam piešķir bagātības un skābuma nokrāsu.  Ieteicamais dzēriens: Saperavi tēja vai limonāde‌

Cenas:
Fiksēta 5-kārtu ēdienkartes cena – 35 EUR‌
‌Pieskaņotie alkoholiskie dzērieni 5 ēdienu maltītei – 20 EUR‌
‌Pieskaņotie bezalkoholiskie dzērieni – 10 EUR‌‌

‌‌Informāciju sagatavoja: Cesvaines pils izglītojošā darba speciāliste Renāte Čačka‌, tel. 22023730
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes