19. augustā ar velosipēdu apkārt Lubāna ezeram

ziņa publicēta 14.08.2017
Lielāks foto 19.augustā, sestdienā, tiek organizēts velobrauciens apkārt Latvijas lielākajam ezeram – Lubānam. Brauciena laikā būs iespēja aplūkot ezeru, apkārtnes mežus, zivju dīķus, iepazīties ar apkārtnē dzīvojošajiem putniem, uzkāpt putnu vērošanas tornī, kā arī klausīties apkārtnes stāstos. Pulcējamies plkst. 09:30 pie Lubāna mitrāja informācijas centra (X: 677420, Y: 6300733; Lat: 56.8165477, Lon: 26.9068168). Velobrauciena starts plkst. 10:00. Plānotais velo brauciena kopgarums aptuveni 60 kilometri.

Velobraucienā aicināts ikviens, īpaši ģimenes ar bērniem, tomēr paturam prātā, ka maršruta garums ir 60 km. Braukšanā 19.augustā, sestdienā, tiek organizēts velobrauciens apkārt Latvijas lielākajam ezeram – Lubānam. Brauciena laikā būs iespēja aplūkot ezeru, apkārtnes mežus, zivju dīķus, iepazīties ar apkārtnē dzīvojošajiem putniem, uzkāpt putnu vērošanas tornī, kā arī klausīties apkārtnes stāstos. 

Pulcējamies plkst. 09:30 pie Lubāna mitrāja informācijas centra (X: 677420, Y: 6300733; Lat: 56.8165477, Lon: 26.9068168). Velobrauciena starts plkst. 10:00. Plānotais velo brauciena kopgarums aptuveni 60 kilometri.

Velobraucienā aicināts ikviens, īpaši ģimenes ar bērniem, tomēr paturam prātā, ka maršruta garums ir 60 km. Braukšanas temps gan būs mierīgs un nesteidzīgs, tomēr apsveriet savus spēkus, enerģiju un izturību, vēlama ir velo pieredze un iekšējā gatavība doties un iepazīt Lubāna ezera apkārtni.

Ceļš vedīs pa ezera dambi, kur vietām ir zemes ceļš, daļa posma ved pa grantētu ceļu, 8 kilometri asfalts, kā arī meža ceļi. Braucienā laikā atradīsim piemērotu vietu pusdienu pauzei, tāpēc ņemam līdzi pusdienu maizītes un citus našķus, pēc ieskatiem. Īpaši padomājam par ūdens rezervēm. Kā arī sekojam līdzi laikapstākļiem un parūpējamies par piemērotu apģērbu kā siltam un saulainam laikam, tā arī lietum.

Pēc brauciena visi dalībnieki laipni aicināti uzkavēties Lubāna mitrāja informācijas centra telpās, kur pēc garā ceļa baudīsim kūpinātas zivis.

Velobrauciena dalības maksa 5 EUR, kas tiks ieguldīti vakara programmā – kūpinātajās zivtiņās.

Ja kādam nav savs velosipēds, bet ir vēlme doties braucienā, nebēdā! Tieši uz šo pasākumu ir pieejami astoņi velosipēdi, kurus ir iespēja iznomāt. Nomas maksa – 4 EUR par velosipēdu.

Velobraucienam nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās, var zvanīt pa tālr.: 29234956 (Ilze, Līga) vai rakstīt e-pastu uz lubanamitrajs@gmail.com. Dalībnieku skaits ierobežots.

Apciemojot Lubāna ezeru, iesakām aplūkot tūrisma ceļvedi „Lubāna ezera noslēpumi 2017”, ko veidojušas visas Lubāna ezeram pieguļošās pašvaldības. Ceļvedī atrodami lielākie pasākumi 2017. gadā, apskates objekti ap Lubāna ezeru, velomaršruts, naktsmītnes un daudzas citas ceļotājam noderīgas lietas, apceļojot Latvijas lielāko - Lubāna ezeru. Ceļvedis latviešu un angļu valodā pieejams. A4 formātā karte pieejama šeit – Lubana_ezers_A4_LAT.pdf

 

Informāciju sagatavoja: Ilze Sauša Lubāna mitrāja informācijas centrs

 

 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes