Deju un kustību terapija bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem

iesūtīts: 2017.12.01 16:46
Projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” ietvaros no 2017. gada 25. novembra līdz 2018. gada 31. jūlijam biedrībā “Mēs saviem bērniem” - Deju un kustību terapija bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem! Nodarbības notiek reizi mēnesī biedrības telpās, Raiņa ielā 17.



Tas ir veselības aprūpes virziens, kas savā darbā izmanto mākslu – deju un kustību, lai uzlabotu fizisko emocionālo, kognitīvo (uztvere, atmiņa, domāšana u.c.) un sociālo veselību.
Deju un kustību terapijas pamatnostādne – ķermenis un psihe ir savstarpēji mijiedarbīga sistēma, kas nozīmēs, ka izmaiņas ķermenī un kustībās rada izmaiņas emocionālajā stāvoklī.
Procesā atšķirībā no dejošanas un fizioterapijas, nozīme ir radošai sadarbībai ar terapeitu un pārdomām par notiekošo Nodarbības bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām palīdz:
  • Kļūt pārliecinātākiem par savām spējām.
  • Pilnveidot komunikācijas prasmes.
  • Sniedz iespēju koncentrēt uzmanību uz to, kas tiek darīts.
  • Tiek iemācīta spēja kontrolēt ķermeni dažādos veidos.
  • Uzsvars likts uz dažādu kustību veidu apgūšanu.
  • Izpētīt eksistenciālos jautājumus (dzīves jēga, izvēle, atbildība u.c.).
  • Pārdzīvot zaudējuma pieredzi un izvēles iespējas.
  • Nonākt kontaktā ar iekšējiem resursiem un radošo potenciālu.
Deju un kustību terapiju vadīs sertificēta deju un kustību terapeite, sertificēta supervīzore Ieva Rasa.
‌Informācijai tel. 28601768.

Projekts “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” tiek īstenots “darbības programmas “izaugsme un nodarbinātība” 9.2.4. Specifiskā atbalsta mērķa “uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.1. Pasākuma “kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” un 9.2.4.2. Pasākuma “pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

Projekts tiks īstenots no 2017. – 2019.gadam.

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Madonas novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus.



‌‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums