Konstultācijas par uzturu

iesūtīts: 2016.03.01 09:45
Sākot ar 2016.gada 1.martu SIA “Madonas slimnīca” poliklīnikā pirmdienās un trešdienās būs pieejamas konsultācijas par uzturu pie sertificētas uztura speciālistes Baibas Bērtiņas.

Baiba Bērtiņa ir ieguvusi RSU profesionālā bakalaura grādu veselības aprūpē un uztura speciālista kvalifikāciju, ir Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācijas biedre.

Uztura speciālista konsultācijas var saņem  ikviens-gan bērni, to skaitā arī pusaudži, gan pieaugušie. Uztura speciālista darbs ietver uztura terapiju, kuras laikā cilvēks pamazām apgūst jaunus uztura paradumus. Pārejai jābūt pakāpeniskai, jo tā nebūs „akcija uz vienu mēnesi” vai kārtējā diēta, bet jauna, labāka, dinamiskāka dzīve. Cilvēkam ir pašam jāakceptē jaunie ēšanas ieradumi. Kopā ar speciālistu tiek izveidots optimāls ēšanas modelis konkrētam cilvēkam. Tas nozīmē, ka uzturs būs tāds, kāds nepieciešams tieši šim cilvēkam (tiek ņemts vērā cilvēka veselības stāvoklis, vecums, dzimums,  antropometriskie rādītāji) un vienlaicīgi iespēju robežās saskaņots ar viņa vēlmēm, ēšanas ieradumiem, mīļākiem ēdieniem, režīmu un finansiālajām iespējām.

Uztura speciālista  konsultācijas var būt vajadzīgas, ja ir nepieciešama pareiza uztura izvēle dažādos dzīves posmos (veselības veicināšanas profilaksei, plānojot grūtniecību, grūtniecības laikā,  bērnu uzturs, vecu cilvēku uzturs). Ja ir niepieciešama svara korekcija, piemēram, palielināt vai samazināt ķermeņa masu. Tās var būt nepieciešamas, ja ir gremošanas sistēmas slimības (vēdera pūšana, aizcietējumi, nepanesības u.c.),sirds asinsvada slimības, vielmaiņas slimības (cukura diabēts, aptaukošanās), paaugstināts asinsspiediens, uztura alerģijas un citas slimības.      
Tikai sastrādājoties kopā, var sasniegt rezultātu, bet, pats galvenais ir ilgstoši saglabāt sasniegto.

Konsultācijas cena: pirmreizēja pieaugušajiem 17 EUR, bērniem 12EUR, atkārtota pieaugušajiem 13EUR, bērniem 8 EUR.

Pieraksts pa tālruni 64860586 darba dienās no 8.00-15.00

 

 

 





Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums