Klubu komandu ieskaitē pirmajā posmā uzvar KalsnavaMB

iesūtīts: 2019.04.03 10:31
Pagājušajā nedēļas nogalē, 30. martā, Liepājā, „Motoparks Lauma” moto kompleksā aizvadītas spraigas Baltijas kausa pirmā posma un Latvijas kausa pirmā posma Cross Country sacensības. Pagājušajā gadā šajā trasē pulcējās liels dalībnieku skaits, teju divsimt braucēju. Šopavasar vēju pilsēta Liepāja saulainajā dienā pulcēja tikpat kuplu dalībnieku skaitu no Baltijas valstīm. Sezonas atklāšanā piedalījās 155 solo klases sportisti, bet kavadraciklu klasē - 35 pārstāvji.

Arī šogad “Cross Country Liepāja 2019” dalībnieku vidū bija daudz motokrosa braucēju, kuri pirms motokrosa sezonas izmēģināja savus spēkus divu stundu garajā braucienā pa smilšaino segumu. Dažiem pieredzējušajiem motokrosa meistariem šīs bija pirmās Cross Country sacensības, bet citi pieredzi guvuši jau pagājušajā sezonā.

Sarunā ar kopvērtējuma unE2 klases uzvarētāju motokrosa braucēju Tomu Macuku („Rodeo”) viņš pastāstīja, ka pirms sacensībām šķita, ka Liepājas „Motoparks Lauma” smilšainajā un grūtajā trasē divas stundas braukt būs neiespējami. “Pateicoties tam, ka šobrīd esmu labā fiziskā formā, un arī motocikls ir „noregulēts” tieši tā, kā man patīk, tad es divas stundas braucu  noteikti uz 90%. Nogurumu sajutu tikai pēdējos apļos,” atzina sportists, kurš ar aizvadītajām sacensībām ir apmierināts. “Pārliecinoši guvu uzvaru pat ar to, ka drošības apsvērumu dēļ motociklu uzpildīju trīs reizes, kamēr citi tai pat laikā pildījās tikai vienu vai divas reizes.” Startā Tomam „neleca” motocikls, un viņš aizbraucu kā pēdējais. „Uzsāku braukt tikai tad, kad visi jau bija izbraukuši pirmo starta līkumu. Pirmo apli pabeidzu trešajā pozīcijā, bet trešajā aplī jau biju pirmais. Vienā līkumā saķēros ar citu sportistu, un nokritu, taču veikli piecēlos un biju atpakaļ trasē pirms Dāvis Ivanovs mani panāktu. Pēc kritiena stabili noturējos līderpozīcijā līdz pat finiša karogam. Viss sanāca labi.” Šīs sportistam bija labas treniņsacensības gaidāmajai Latvijas čempionāta motokrosa sezonai. „Laikapstākļi bija ideāli. Pēc mūsu brauciena palika vēsāks, bet kopumā ļoti labi! Arī atbalstītāju bija pietiekami daudz,” tā Toms Macuks.

E2 klases otrās vietas ieguvējs Dāvis Ivanovs („Kalsnava MB”) Cross Country sacensībās piedalījās pirmo reizi savā motosportista karjerā un sacensības vērtē kā izdevušās. Uz jautājumu – kā izdomāji piedalīties Cross Country sacensībās, Dāvis atbildēja, ka kluba biedri pierunājuši. „Nebiju izmēģinājis maksimāli ātri taisīt pit-stopus, lai sanāktu cīņa par pirmo vietu, tāpēc arī īsti nepacīnījos ar Tomu. Aizkavējos lejot degvielu, tad vēl pieļāvām šādas tādas kļūdas. Startā aizbraucu kāds otrais vai trešais. Vienā no pit-stopiem saslapināju cimdu un kreisajai rokai uzberzu sāpīgas tulznas. Pēdējās 40 minūtes trasē nācās pamatīgi mocīties ar sāpēm.” Pirmā stundā trasē sportistam vēl nebija tik smaga un to nobrauca brīvi. “Diezgan „forši uzbraucu”, tomēr nogurums ir lielāks nekā pēc motokrosa, bet ir arī gandarījums,” stāsta Dāvis. Sportistam neiznāk tik daudz trenēties, cik gribētos, tāpēc arī nezināja ko sagaidīt, kā izturēt šīs sacensības divu stundu garumā. “Esmu apmierināts, ļoti patika. Motokrosā ir krietni nopietnāk tādā ziņā, ka ir lielāka spriedze, jo ir kvalifikācija, divi-trīs braucieni, viss jāveic maksimālā ātrumā, savukārt Cross Country sacensībās maksimālais ātrums nespēlē tik lielu lomu. Te viss jāsaliek kopā – pit-stopi, spēku sadalījums, apdzīšanas precizitāte. Nevar pirmajās 10 minūtēs iztērēt visu spēku un tad „ļurkāt” atlikušo stundu un 50 minūtes. Spēks ir tik cik ir,” secina sportists.

“Atmosfēra sacensībās ir draudzīga, man patika. Kopumā esmu apmierināts gan ar rezultātu, gan ar braukšanu. Klubs man piedāvāja startēt Cross Country, un šogad plānoju piedalīties visos posmos. Par motokrosu vēl grūti teikt. Mūsu klubs komandu ieskaitē ieguva pirmo vietu, startējām es, Uģis Klimons, Uldis Freibergs un Valdis Dzērve,” priecīgs ir Dāvis Ivanovs.

Latvijas motosporta federācijas prezidents Mārtiņš Lazdovskis: „Liepāja un „Motoparks Lauma” ir neoficiālā Latvijas motosporta ziemas galvaspilsēta. Ir tikai likumsakarīgi, ka pirmās sacensības notiek Liepājā, un īpašs prieks man bija par dalībnieku skaitu, tas bija iespaidīgs, un cīņas trasē bija ļoti interesantas. Arī sarunās ar sportistiem pēc sacensībām, viņi bija ļoti priecīgi, un pacilātā noskaņojumā gatavi sākt motosporta sezonu. Sacensības Laumas trasē atstāja ļoti pozitīvu iespaidu.” Arī motokrosa braucēji bija lielā skaitā, viņi nevar vien sagaidīt motokrosa sezonas sākumu. „Pirmās sacensības motokrosā būs 20. aprīlī. Tāpēc daudzi bija „dikti braukt griboši”. Sacensībās bija ieradušies arī motokrosa amatieri, kas gribēja savus spēkus samērot ar Cross Country braucējiem.” LaMSF prezidents Mārtiņš Lazdovskis visiem sportistiem  novēl 2019. gada motosporta sezonā aizraujošas sacensības, labus sacensību organizatorus, stipru veselību un iztikt bez tehniska rakstura ķibelēm. M. Lazdovskis turpina „ņemot vērā to, cik ļoti apmeklētas ir „Motoparks Lauma” sacensības, novēlu Kasparam Ērkulim un Laurim Freibergam nākamgad – 2020. gada motosporta sezonā sarīkot kādu no pirmajiem Latvijas motokrosa posmiem vēju pilsētā Liepājā.”

Klubu komandu ieskaitē – pirmajā vietā „Kalsnava MB” – Uģis Klimons, Dāvis Ivanovs, Uldis Freibergs un Valdis Dzērve.

Otrajā vietā „Motosports RT” – Leons Kozlovskis, Ingus Bērziņš, Jānis Arbidāns un Markus Daniels Jauntirāns.

Trešajā vietā uz goda pjedestāla stājās „CEC I.S. Racing” komandā – Gints Filipsons, Andris Grīnfelds, Miks Rasmanis un Alvis Lecis.

 

Visi sacensību rezultāti pieejami šeit: https://speedhive.mylaps.com/Events/1638815

Vairāk foto pieejami: https://www.facebook.com/MotoparksLAUMA/photos/a.2183186068662787/2183187415329319/?type=3&theater

Latvijas kausa otrais posms Cross Country notiks 20. aprīlī Ķesterciemā, Bušu karjerā. 

 

Informāciju sagatavoja Luīze Vīksna

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums