Skandināvijas kauss distanču slēpošanā Madonā ar pasaules elites slēpotājiem

iesūtīts: 2019.02.25 11:01
Pēc gada pārtraukuma Latvijā atkal atgriežas tūdaļ aiz pasaules kausa posmiem prestižākās un dalībnieku sastāva ziņā spēcīgākās sacensības distanču slēpošanā –Skandināvijas kauss, kas paredzētas no 1. līdz 3.martam un tāpat kā iepriekšējās sešas reizes norisināsies labākajā mūsu valsts distanču slēpošanas bāzē – Madonas sporta un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils”.

Pie mums norisināsies sezonas noslēdzošais trešais posms, kas būs trīs dienu sacensības, ietverot sprintu brīvajā stilā, vidējo distanci klasiskajā stilā un iedzīšanu brīvajā stilā. Kā allaž dalībnieku vidū varēs redzēt ne tikai pasaules kausa posmos desmitniekā tikušos, bet arī godalgotās vietas izcīnījušos slēpotājus.

Savulaik šīs spēcīga sastāva distanču slēpošanas sacensības sezonas laikā tika organizētas piecās valstīs – Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā, Latvijā un Igaunijā, bet jau ceturto gadu sezonā notiek vairs trīs posmi, tāpēc pēc noteiktas secības iepriekšminētās valstis kādu gadu izlaiž Skandināvijas kausa posmu. Līdz ar to Latvijā šīs spēcīga sastāva slēpošanas sacensības nenorisinājās 2016. un 2018.gadā. Savukārt šogad Skandināvijas kausa posms nenotiek Norvēģijā un Igaunijā.

Šīs sezonas pirmie divi posmi jau ir aizvadīti – decembra vidū Estersundā Zviedrijā un janvāra sākumā Vuokati Somijā. Pirmo reizi Madonā Skandināvijas kausa posma ietvaros trīs sacensību dienas notika 2017.gadā, līdz ar to šogad pie mums otro reizi tiks aizvadīta trīs dienu minitūre, kas noslēgsies pēdējā dienā svētdienā ar iedzīšanu, ņemot vērā pirmo divu sacensību dienu rezultātus. Skandināvijas kausa trešais posms Madonā sāksies piektdienas rītā, 1.martā, ar sprintu brīvajā stilā, sievietēm veicot 1,1km, bet vīriešiem 1,7km. Sestdien, 2.martā, būs jāslēpo vidējā distance klasiskajā stilā ar intervāla startu, sievietēm veicot 5km, bet vīriešiem 10km.

Kā parasti lielāko dalībnieku pulku veidos ziemeļvalstu pārstāvji, no kuriem vislielāko vairumu parasti sastāda norvēģi, kuri 2017.gadā bija ieradušies vairāk nekā simts. No mūsu pārstāvjiem startēs pasaules junioru čempionātā šogad 11.vietu izcīnījusī Patrīcija Eiduka un labākais mūsu sprinteris Raimo Vīgants. Diemžēl neredzēsim PK posmā janvāra beigās Zviedrijā visaugstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē uzrādījušo Induli Bikši, kurš plāno 3.martā pasaules čempionāta noslēdzošajā dienā Zēfeldē piedalīties 50km distancē.


Autors: I.Bācis

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums