Aktivitātes programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros Liezeres pamatskolā

iesūtīts: 2020.03.18 17:19
Pilnīga informācija atrodama: http://www.liezere.lv/liezeres-pamatskola/projekti/505-iniciativa-latvijas-skolas-soma

Izrāde “Mazā raganiņa”

26. novembrī sākumskolēni projekta “Skolas soma” ietvaros  noskatījās Latvijas Leļļu teātra izrādi “Mazā raganiņa”, kas tika rādīta uz Madonas kultūras nama skatuves. 

Izrāde tapusi pēc populārā Vācijas bērnu rakstnieka O. Preislera grāmatas ar tādu pašu nosaukumu (režisore Laila Kirmuška). Šī izrāde ir par izvēlēm. Mazā raganiņa vēl ir ļoti jauna – viņai ir tikai 127 gadi. Kādu dienu viņa nonāk izvēles priekšā – ir jāsaprot, kas tad īsti ir labas un kas ir nelabas lietas. Vai labās lietas tiešām ir labas vai tomēr ne. Pat burvestības īsti nepalīdz atrast pareizo atbildi. Labi, ka blakus vienmēr ir gudrais draugs krauklis Abrakss, kurš zina visu, nu gandrīz visu… Izrāde bija ļoti koša, dzīvespriecīga; daudz tika dziedāts, dejots. Aktieri strādāja no sirds – paldies viņiem! Bērniem izrāde patika. Paldies sakām pagasta pārvaldei par transporta nodrošinājumu!

                                                                                           Skolotāja Maruta Gravāne

Teātra izrāde „Smieklu sasaukšanās”

27. novembrī Iniciatīvas „Skolas soma” ietvaros  Valmieras drāmas teātrī 8. klases skolēni noskatījās  izrādi „Smieklu sasaukšanās. Izrādes pamatā bija Renāra Kaupera dziesmas bērniem – „Sasauc smieklus izklīdušus” ar Latvijā iemīļotās dzejnieces un rakstnieces Ineses Zanderes dzejoļiem. Kopdarbs, kurš izdzēš bērnu un pieaugušo pasauli, kur lielo un mazo smiekli saplūst vienā veselumā, lai bērni var sajusties lielāki un nopietnāki, bet pieaugušajiem atļauts būt arī maziem. 

Baudījām lielisko aktieru – Ineses Pudžas, Klintas Lejas, Baibas Valantes, Paula Iklāva, Ulda Sniķera, Mārtiņa Meiera, Inga Kniploka un mūziķa Goran Gora aktierspēles meistarību. 

Kā atzina 8. klases skolēni, izrāde domāta jaunākiem skatītājiem, bet bija jauki atgriezties bērnībā, atcerēties Ineses Zanderes dzejas tēlus un, protams, līksmot līdzi ar Goran Gora un dziedošo aktieru ansambli „Kāposti ar desiņām”. Noteikti patika aktieru krāsainie tērpi, spēja uzburt brīnumainu pasauli uz nelielās skatuves.

                                                         8. klases audzinātāja Jolanta Pabērza

 

 

Publicitātes foto

Liezēres pamatskolas 5.-7. klašu skolēnu ekskursija iniciatīvas “Skolas soma” ietvaros. 

Mācību gada nogalē, kad jau saņemtas uzslavas par labi padarītiem darbiem, 5.-7. klašu skolēni devas ekskursijā uz Rīgu. Rīga mūs sagaidīja svētku rotā. 

Vispirms mēs devāmies uz Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur apskatījām izstādi “Neredzamās bibliotēkas”. Tā vēstīja par grāmatām, kas reiz piederējušas sabiedriskajām un privātajām bibliotēkām dažādās Latvijas vietās, īpaši izceļot muižu kungu māju bibliotēkas. Mēs uzzinājām, kā var noteikt grāmatu kādreizējos īpašniekus pēc daudzveidīgām īpašumzīmēm. Skolēni iejutās pētnieku lomā un ielūkojās senajās bibliotēkās. 

Nākošā nodarbība bija papīra marmorēšana. Praktiskā darbošanās visus aizrāva un rezultāti bija neaprakstāmi. Nodarbības laikā skolēni uzzināja, kādas marmorēšanas tehnikas tiek pielietotas, apskatīja senus paraugus un paši veica šo darbu. Noslēgumā devāmies ekskursijā pa Gaismas pili, iepazināmies ar tās iekārtojumu, apskatījām leģendāro Dainu tēva Krišjāņa Barona Dainu skapi. Daudz jaunu iespaidu! 

Pēcpusdienā devāmies uz Šokolādes muzeju, kur mūs sagaidīja gide ar lielu grozu konfekšu un glāzi dzeramās šokolādes, pastāstīja mums par saldumu fabrikas “Laima” tapšanas vēsturi, videoformātā iepazīstināja ar ražošanas procesu un deva iespēju kļūt par modeļiem saldumu reklāmās. 

Visgardākā un arī visatbildīgākā bija konfekšu darbnīca. Tajā mēs kļuvām par konfekšu veidotājiem. Šīs konfektes mēs drīkstējām aizvest saviem draugiem, ģimenes locekļiem vai paši sev, tāpēc bij jādomā, kā garšīgāk izveidot konfekti, lai tie, kam tās tika gatavotas, būtu patīkami pārsteigti. 

Pēc tādas saldumu izēšanās likumsakarīga šķita fiziska aktivitāte “Lido” kompleksa slidotavā. 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums