Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/jaunumi?fu=read&id=9939

Startē iniciatīvu parāde "Laiks labiem darbiem!"

2020.09.22 13:06

Madonas bērnu un jauniešu centrs, sadarbībā ar novada pašvaldību, aicina Madonas novada vispārējās izglītības, profesionālās izglītības, interešu izglītības un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus un viņu pedagogus, ģimenes un bērnu, jauniešu neformālās grupas visu oktobri veikt sabiedriski lietderīgus darbus, iesaistoties iniciatīvu parādē “Laiks labiem darbiem!”.

Dalībnieki aicināti no 2020.gada 1.oktobra līdz 31.oktobrim īstenot dažādas pilsoniskās līdzdalības aktivitātes un labos darbus gan izglītības iestādes ietvaros, gan sadarbībā, vietējā kopienā. Veiktās darbības var aptvert visdažādākās jomas, taču pamatideja ir radīt iespējas iesaistīties ikvienam un motivēt darīt jēgpilnu un nozīmīgu darbu savai izaugsmei un sabiedrībai. Labie darbi veicami ne tikai atsevišķu pasākumu formātā, bet uzmanība pievēršama arī sistemātisku sociāli atbildīgu līdzdalības aktivitāšu norisei ikdienā.

Šis gads iezīmējas ar īpašu epidemioloģisko situāciju, tādēļ aicinām  veikt savus nesavtīgos darbiņus nelielās grupās - ģimenēs, klašu kolektīvos, pašdarbības vai interešu izglītības kopās.  Tas, ko lietderīgu paveikt, jau ir pašu ziņā - doties uz dzīvnieku patversmi, apciemot vientuļu kaimiņu, palīdzot dārza darbos, sakopt skolas apkārtni vai stādīt kokus. Idejas var būt visdažādākās.

Lai par padarīto uzzinātu plašāka sabiedrība un arī  iedvesmotos uz labiem darbiem, Madonas BJC rosina izveidot īsu (līdz 2 min.) video un pieteikt to dalībai iniciatīvu parādē “Laiks labiem darbiem!”. Atalgojums par sirdsdarbiņiem, parasti, ir līdzcilvēku pateicība un gandarījums par padarīto, taču šoreiz tas var būt arī kas taustāmāks. Ekspertu komisija piecu cilvēku sastāvā, atbilstoši kritērijiem, izvērtēs komandu iesūtītos video rullīšus un noteiks galvenās un specbalvu īpašniekus. Savs vārds būs sakāms arī sociālās vietnes Facebook lietotājiem un parādes noslēguma pasākuma dalībniekiem – skatītāju simpātiju balvas noteikšanā. Jāpiebilst, ka noslēgums plānots 2020.gada 20. novembrī, Madonas kultūras namā.

NOLIKUMS
VĒRTĒŠANAS KRITĒRIJI
PIETEIKUMA VEIDLAPA

informāciju ievietoja 
Indra Veipa