Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates?fu=read&id=9819

Bērnu personīgās pilnveides dienas nometne “Mākslas piedzīvojumi”

2020.08.10 11:28

“Mākslas piedzīvojumi” ir bagātīga trīs dienu programma personīgai pilnveidei ar radošiem un fiziskiem izaicinājumiem bērniem vecumā 10-15 gadi. Nometnes darbnīcām ir trīs galvenie vadmotīvi: MANS OTRAIS ES, DZĪVES ŠĶĒRŠĻU ILŪZIJA, MENTORA DZĪVESSTĀSTS. Nometne norisinās 24.-26. augustā plkst. 9.00 - 17.00 Madonas novada Mētrienas pagasta Tautas namā un noslēdzas ar bērnu radīto mākslas darbu izstādi.

Nometnes darbnīcu aktivitātes

Pielietojot savas profesionalās prasmes, pedagogu komanda sniedz iespēju bērniem gūt jaunu radošo un emocionālo pieredzi: gleznojot, zīmējot, veidojot objektus, kā arī bagātinot savu dzīves redzējumu ar metodēm un dzīvesstāstiem, kas var palīdzēt dzīve sasniegt lolotos sapņus. Procesu pavada darbošanās prieks, drosmīgi realizējot ideju, tā ir iespēja sajusties mākslā ar rokām, domām un sirdi. Tā arī ir iespēja izprast dažādu dzīves šķēršļu ietekmi uz mērķu sasniegšanu un kolektīvi atrisināt šķēršļu radīto ilūziju.

Pedagogu komanda

Pedagogu  komandas uzstādījumi sakņojas pozitīvā domāšanā un attieksmē. Pedagogi pieiet savam darbam ar augstu atbildības sajūtu un vēlmi sekmēt katra bērna talantus. Nometnes radošajās darbnīcās kopā pavadītais laiks nostiprinās būtisku vērtību izpratni par grupas saliedētību un katra jaunieša ES apzināšanos caur personīgu darbību.

Inguna Krolle-Irbe ir praktizēkoša māksliniece, kura ir strādājusi mākslas skolā kā grafikas mākslas pedagoģe, kā arī ir vadījusi radošās mākslas nodarbības bērnu vasaras nometnēs kopš 2005. gada. Ingunas vadmotīvs ir iedrošināt dažāda vecuma bērnus un jauniešus izteikt savas emocijas mākslā, motivējot domāt radoši, neordināri un pārliecinoši. Nozīmīgākais šajos procesos ir pozitīva domāšana un radītprieks.

Radošās darbnīcas māksliniecisko daļu nomainīs komandu saliedējoši pārbaudījumi, kurus vadīs saliedēšanas treneris Miķelis Resnis. Pārbaudījumi, neatkarīgi vai uztverti kā spēle vai kā īsts notikums, palīdz piedzīvot drošā veidā izaicinošas situācijas, kur komandas biedri tikai kopīgiem spēkiem var sasniegt izvirzīto mērķi. Pēc katra mini-piedzīvojuma komanda ar vadītāju kopā atskatās uz piedzīvoto un fiksē sajūtas, pievēršot uzmanību - kāpēc notika tā un ko nākamreiz darītu citādāk?

Miķelis pēdējo desmit gadu laikā ir vadījis regulāras personīgās pilnveides nodarbības gan bērniem dažādos vecumos, gan arī pieaugušajiem. Miķeļa vadītajās nodarbībās personīgā pilnveide norisinās caur dažādiem prātu vingrinošiem un fiziskiem uzdevumiem, kas atspoguļo ikdienas izaicinājumus un rosina kopīgiem spēkiem meklēt tiem risinājumus. Nozīmīgākais šajā procesā ir savstarpējā saprašanās un uzticēšanās viens otram, lai sasniegtu kopīgu mērķi.

Darbnīcu norises vieta

Vide, kura nodrošina radošo aktivitāšu laiku, ir Mētriena, Madonas novadā. Pagasts ar sensenis izslavētām ogotāju vietām, burvīgām mežu un pļavu ainavām, Vieta, kuru no visām pusēm ieskauj Latvijas zaļais zelts un ik dienu skanošās skaistās putnu dziesmas no Teiču rezervāta plašumiem. Tā ir izcila vieta, lai veidotu, radītu un baudītu mākslu. Mētrienas pagastā ir zaļa un ekoloģiski tīra vide, savs Tautas nams, veikals un medpunkts. Brīvai un patīkamai ceļošanas vaļai, kā arī stratēģiskai loģistikas nepieciešamībai, Mērtrienas pagastu savieno svaigi lieti asvalta ceļi uz Madonu un Jēkabpili.

Bērnu personīgās pilnveides dienas nometnei “Mākslas piedzīvojumi” aicināti pieteikties skolēni un jaunieši no 10-15 gadu vecumam. Nometne norisinās no 24. augusta līdz 26. augustam, ar nodarbību laiku  no plkst. 9:00-17:00. Pedagogu komanda nodrošina jēgpilnām aktivitātēm piepildītu dienu, visus nepieciešamos materiālus nodarbībām, gardu maltīti pusdienlaikā, uzkodas launagā, svaigu dzeramo ūdeni, pirmo medicīnisko palīdzību nepieciešamības gadījumā. Bērniem vēlams ierasties apģērbā, kuru var darbnīcas laikā sasmērēt. Nometne noslēgsies ar bērnu darbu izstādi Mētrienas pagasta Tautas namā. Dalības maksa 59.99 eiro. Ierobežots dalībnieku skaits līdz 15 bērniem.

Pieteikšanās līdz 20. augustam elektroniski.

Uzzini vairāk par nometni.