Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=9547

Madonai 2021.gada februārī plānots uzņemt Eiropas junioru čempionātu biatlonā

2020.04.24 15:17

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) oficiāli izziņojusi nākamās Pasaules kausa un IBU kausa sezonas kalendāru, kurā šoreiz atrodama arī Latvija – Madonai plānots februārī uzņemt Eiropas junioru čempionātu biatlonā.

Pasaules kausa nākamajā sezonā iekļauti 11 posmi, ieskaitot pasaules čempionātu, kas šoreiz norisināsies Pokļukā. Biatlona sezona sāksies Somijā, bet noslēgsies Somijā. Sezonas otrajā pusē, uzreiz pēc pasaules čempionāta, gaidāms izbraukums uz Ķīnu, kur tiks aizvadīts PK posms. IBU to nosaukusi par testu pirms 2022. gada olimpiskajām spēlēm un pieskaņojusi apstākļus un datumus aiznākamajai sezonai.
‌Vēl viens liels jaunums ir supersprinta parādīšanās ierasto PK disciplīnu vidū. Supersprints jau pāris sezonas ticis iemēģināts IBU kausā, bet tagad piedzīvos Pasaules kausa debiju. Supersprints gan sievietēm, gan vīriešiem paredzēts sezonas pēdējā posmā Norvēģijā.

Supersprintā tiek nodalīta kvalifikācija un fināls. Vispirms kvalifikācijā dalībnieki piedalās ar atsevišķu startu, dototies trīs kilometrus garā distancē ar divām šaušanām. 30 labāko rezultātu īpašnieki iegūst tiesības piedalīties finālā, kurā ir kopīgs starts, 5km distance un četras šaušanas. Katrā šaušanā ir viena rezerves patrona, bet soda aplis ir samazināts līdz 75 metriem.

IBU kausā paredzēti astoņi posmi, ieskaitot Eiropas čempionātu, kas norisināsies Polijā janvāra izskaņā. Paredzētas piecas IBU līmeņa sacensības junioriem, ieskaitot Eiropas čempionātu, kas, kā jau iepriekš ziņots, norisināsies Madonā no pirmā līdz septītajam februārim.

‌IBU paziņojumā pieminēta koronavīrusa pandēmija, norādot, ka organizācija saglabās elastību un būs gatava pielāgot savus plānus globālajai situācijai un varas iestāžu rekomendācijām un noteikumiem, taču šobrīd plānu veikšana ir nepieciešama tik un tā.

IBU kalendārā iekļauts arī vasaras biatlona čempionāts Rūpoldingā augusta izskaņā, un IBU atzīmē, ka ir informēta par Vācijas valdības noteikto aizliegumu rīkot masu pasākumus līdz 31. augustam. IBU norāda, ka uztur komunikāciju ar atbildīgajām iestādēm, kā arī par svarīgu uzskata citu valstu sportistu spējas piedalīties šajās sacensībās, tāpēc prātā tiek paturētas arī citas iespējas vasaras biatlona PČ sakarā.


‌Avots: www.sportacentrs.com