Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=9495

Stipendija sniedz papildus stimulu studijām. Divas LU studentes no Madonas novada saņēmušas īpašas stipendijas.

2020.03.31 17:00

Ar Latvijas Universitātes (LU) fonda atbalstu ik gadu ap 100 talantīgāko studentu saņem stipendijas, kas palīdz jauniešiem doties pretim jauniem panākumiem. Šajā akadēmiskajā gadā atbalstu saņēmušas arī divas LU studentes no Madonas novada – Renāte Berķe un Santa Rudusa.

LU fonda administrētās stipendijas ikvienam studentam kalpo kā pamatīgs atspēriena punkts vēl sekmīgākam studiju sākumam un to turpinājumam.

Ar mērķtiecīgu skatu uz dzīvi

Pēc Madonas Valsts ģimnāzijas pabeigšanas, novadniece Renāte Berķe uzsākusi pamatstudijas LU Juridiskās fakultātē, kur viņa apgūst tiesību zinātnes. Kā atzīst pati Renāte, viņa ir mērķtiecīga, un ikdienā vēlas piedzīvot pēc iespējas vairāk, tomēr neaizmirst arī sevi palutināt ar atpūtu, kas parasti ietver kādu foto uzņemšanu, zīmēšanu, aktivitātes svaigā gaisā. Renāte Berķe ir viena no 11 LU pirmā kursa studentiem, kas saņēmusi  Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju. To piešķir mācībās un ārpusskolas aktivitātēs centīgiem un talantīgiem vidusskolu beidzējiem. “Stipendijas iegūšana man sniedz iespēju ieguldīt visu savu laiku un enerģiju studiju darbam, kas ir mans mērķis – pilnvērtīgas studijas, kas nav jāsavieno ar darbu citur, lai nodrošinātu finansiālos apstākļus studēšanai,” skaidro Renāte.

Akadēmiski un praksē izcila medmāsa

Pateicoties saviem akadēmiskajiem sasniegumiem, Rūšu ģimenes stipendiju otro gadu pēc kārtas saņēmusi Santa Rudusa no Praulienas pagasta. Stipendija radīta 2017. gadā, pateicoties Amerikas latviešu Dagnijas un Roberta Rūšu atbalstam, lai sekmētu medmāsām iespēju iegūt augstāko izglītību un celtu profesijas prestižu Latvijā. Santa studē LU Medicīnas fakultātes profesionālās maģistra studiju programmas "Māszinības" 2. kursā. Ikdienā viņa strādā par bērnu aprūpes māsu, brīvo laiku pavada ar savu ģimeni, vislabāk brīvā dabā. Santa Rudusa dalās savās sajūtās par saņemto atbalstu: „Stipendijas iegūšana ir gan psiholoģisks, gan finansiāls atbalsts. Psiholoģisks, jo Rūšu ģimene ir izvēlējusies atbalstīt tieši māszinību studentus, kas joprojām studē un strādā šeit – Latvijā. Par stipendijas finansiālo atbalstu ir iespēja apmeklēt dažādas konferences gan Latvijā, gan pasaulē, kas paaugstina profesionālo kompetenci.”

Ar lepnumu par izcilību!

Arī 2020./2021. akadēmiskajā gadā gan LU pirmā kursa studenti, gan arī visi pārējie studējošie visos studiju līmeņos un visās zinātņu jomās varēs pretendēt uz LU fonda stipendijām. Vidusskolēniem centralizēta tiešsaistes pieteikšanās notiks LU fonda tīmekļa vietnē www.fonds.lv līdz septembra sākumam. Pretendenti aicināti laikus izpētīt stipendiju noteikumus un neatlikt pieteikšanos uz pēdējo brīdi.


Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.


Sagatavoja: Brigita Zutere

Latvijas Universitātes fonds