Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=9426

ATCELTS! Aktivitātes Madonas novadā Sociālā darba nedēļas ietvaros

2020.03.10 21:31

Marts pasaulē tiek atzīmēts kā sociālā darba mēnesis, kura laikā sabiedrības uzmanībai pastiprināti tiek akcentēti ar sociāla darba profesiju saistīti aspekti, problēmas un iespējamie risinājumi. Arī Latvijā marta trešajā otrdienā tiek atzīmēta Vispasaules sociālā darba diena, kuras 2020. gada vadmotīvs akcentē cilvēku savstarpējo attiecību nozīmi.

Labklājības Ministrija arī šogad gatavos sociālo darbinieku stāstus, parādot dažādību profesijas ietvaros un mēģinot paplašināt sabiedrības redzesloku par vidi, kurā sociālie darbinieki ir nodarbināti. Gatavos arī vairākus viedokļu rakstus un plāno vairākus TV un radio sižetus par sociāla darba profesijas specifiku un saturu. Kā ierasts Labklājības Ministrija organizē ikgadējo konferenci sociālā darba speciālistiem, kura notiks Cēsīs 2020. gada 20. martā. Ministrija aicina sociālos dienestus, ne tikai 17. martā atzīmēt Vispasaules sociālā darba dienu, bet būt aktīviem visas nedēļas (16.03. – 20.03.) ietvaros un savu ieguldījumu sabiedrības labklājības veidošanā padarīt redzamāku vietējai sabiedrībai.

Madonas novada pašvaldības Sociālā dienesta sociālie darbinieki 17. martā pulcēsies uz savu ikmēneša sapulci, kuras akcents šoreiz būs svētku gaisotnē. Dienesta darbinieki katra mēneša otrajā otrdienā sanāk uz ikmēneša sapulcēm, kur pārrunā aktuālos jautājumus, jauninājumus likumdošanās, notiek kovīziji.


Savukārt, uz Labklājības Ministrijas aicinājumu, Madonas novada pašvaldības Sociālais dienests organizēs divas aktivitātes, kas būs pieejamas ikvienam interesentam:

  1. 2020. gada 18. martā Madonā Saieta laukumā 1 no plkst. 9.00 līdz 10.00 būs iespēja iepazīties un apskatīt Samariešu apvienības mobilās brigādes aprūpes auto. Madonas novada pašvaldība pērk pakalpojumu no Samariešiem. Samariešu atbalsts mājās tiek nodrošināts ar Drošības pogu un īpaši aprīkotām automašīnām, kurās izveidots pārvietojams aprūpes birojs ar autonomās strāvas ģeneratoru, dušu ar silto un auksto ūdeni, tualeti, gāzes plītiņu, ledusskapi, veļas mazgājamo mašīnu, specializēto aprīkojumu pēdu kopšanai un matu griešanai, dodoties pie cilvēka uz viņa dzīvesvietu.
  2. 2020. gada 19. martā Madonā Parka ielā 6 Dienas centrā Ūdensroze no plkst.13.00 par sevi pastāstīs un iepazīstinās Rīgas pilsētas biedrības Rūpju bērns priekšsēdētājs Māris Grāvis. Biedrība ir saistīta ar cilvēku ar īpašām vajadzībām un cilvēku ar garīgās attīstības traucējumiem sociālo rehabilitāciju, nodarbinātību, aprūpi, izglītošanu un integrāciju sabiedrībā, kā arī sabiedrības informēšanu par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem un ar viņiem saistītajām problēmām.

Vispasaules sociālā darba nedēļas ietvaros arī kopienas centrs “Baltā ūdensroze” aicina ikvienu interesentu 2020. gada 17. martā no plkst.10:00 – 14:00 iepazīties ar kopienas centrā sniegtajiem un plānotajiem sociālajiem pakalpojumiem (dienas centra aktivitātes, Mātes un bērna atbalsta centra izveide).


Esiet aicināts ikviens novada iedzīvotājs šīs Sociālā darba nedēļas ietvaros apmeklēt augstākminētās aktivitātes, kā arī par sev interesējošiem jautājumiem vērsties pie sociālajiem darbiniekiem pagasta pārvaldēs vai sociālajā dienestā Madonā, Parka ielā 4.



Informāciju sagatavoja: Ilze Fārneste

Madonas novada pašvaldības

Sociālā dienesta vadītāja vietniece