Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates?fu=read&id=9424

Aizvadīts vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas programmas "Radi rotājot" noslēguma pasākums

2020.03.10 21:05

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gaidās, 26. februārī norisinājās Madonas novada interešu izglītības pulciņu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas programmas “Radi rotājot” pirmās kārtas noslēguma pasākums.

Madonas Bērnu un jauniešu centra telpās bija iespēja darboties radošajās darbnīcās “Rotā meitu brunču rota!”, kuras bija sagatavojuši floristikas pulciņa audzēkņi (sk. Karīna Ravinska). Dalībniekiem bija iespēja nofotografēties, kā arī izveidot savu brunci. Savukārt, mākslas studijas "Tu visu vari!" audzēkņu veidotajā darbnīcā “Izspēlē Vidzemi!” (sk. Ieva Repša) bija tapusi spēle, kura zīmēta akrila tehnikā. Uz laukuma rotājas Madonas novada elementi un tradīcijas, ko bērni ir pamanījuši ar savām acīm, izzinot, izrotājot savu novadu.

Praulienas pamatskolas individuālie darbi “Brunču raksti”, “Saules zīme” un “Tautumeita” (sk. Sigita Vašķe). Degumnieku pamatskolas individuālais darbs “No vecmāmiņas kamolu groza” un kolektīvas darbs “Gadalaiki rotā” (sk. Una Salmane). Madonas pilsētas vidusskolas individuālie darbi “Krekla sakta” 3d modelēšanas/ izdrukas tehnikā (sk. Līga Ozdoba) un Madonas Bērnu un jauniešu centra pulciņa "Mīļlietiņas" kolektīvie darbi: “Rotājies, tu saulīt – Tu rotāji, es rotāju” un  “Saules raksti sirdī” (sk. Rimma Smoļska). Keramikas pulciņa kolektīvie darbi: “Rotā saule” un “ Saules rotas” (sk. Māris Karlsons).

Madonas pilsētas kultūras namā uz skatuves kāpa modes studijas "Defilē" meitenes (sk. Vineta Blumberga), kuras demonstrēja tērpu un rotu kolekciju “Šķērsu dienu saule teka, nakti šķērsu mēnestiņš, kuras tapušas sadarbībā ar keramikas pulciņu audzēkņiem.

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbus izvērtēja žūrija: Madonas novada pašvaldības izglītības un jaunatnes lietu komitejas priekšsēdētāja Valda Kļaviņa, tekstilmāksliniece Inese Jakobi, Tautas daiļamata meistare Inese Mailīte, savukārt, tērpu kolekciju vērtēja Madonas Mākslas skolas direktore Kristīne Šulce un Valda Kļaviņa. Jāpiebilst, ka visi konkursa pirmajā kārtā iesniegtie darbi, kā arī tērpu kolekcija guvuši pozitīvu žūrijas vērtējumu un tiek virzīti nākamajai izvērtēšanas kārtai, kas norisināsies 28.04. Kocēnu novadā, Vaidavas kultūras un amatniecības centrā.

Pasākumu kuplināja mūsdienu deju grupa "Aliens", kuri nopietni gatavojās deju lieluzvedumam “Augstāk par zemi” (vadītājas  Ināra Cakule un Vita Grūbe). Dejotāji 9.aprīlī dosies uz Mālpils Kultūras centru.         

Skatītājus priecēja arī Madonas BJC Bērnu mūzikas studijas dalībnieki (sk. Dace Sināte) un  pulciņa "Improprieks" jaunie improvizatori (sk. Dace Dzilna).

Pasākuma laikā tika sumināti konkursa dalībnieki un viņu pedagogi.


Informāciju sagatavoja: Vineta Blumberga

Madonas Bērnu un jauniešu interešu izglītības metodiķe

Madonas novada vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas koordinatore