Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/jaunumi?fu=read&id=9109

Aizritējis ikgadējais jauniešu rudens forums

2019.10.15 16:31

Š.g. 11. oktobrī Madonas novada multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā “KUBS” (MNMJIC “KUBS”) norisinājās ikgadējais Madonas novada jauniešu domes (MNJD) rīkotais Madonas novada Jauniešu rudens forums, kas kuplā skaitā pulcināja kopā Madonas novada jauniešus un darbiniekus.

Šī gada tēma bija “Īstenojam projekTU”, kur uzsvars tika likts uz Madonas novada pašvaldības atbalstītā jauniešu iniciatīvu projektu konkursa rezultātiem, kādi bija ieguvumi un kas vēl nākotnē jāpilnveido. Forums tika atklāts ar muzikālu sveicienu, ko izpildīja jauniete Loreta Māliņa, Madonas novada priekšsēdētāja Agra Lungeviča iedvesmojošu, motivējošu uzrunu jauniešiem, kā arī atzinīgus vārdus un labus vēlējumus nākotnē teica Bērnu un jauniešu centra (BJC) direktore Alda Eglīte un MNMJIC “Kubs” vadītāja Ieva Repša, Madonas novada jauniešu domes aktīvistiem.

Kā pirmā norisinājās aktuālā nodarbība “Jauniešu iniciatīvu projekti - Tu gribi par to parunāt”, ko vadīja Bērzaunes BJA “Rīts” vadītāja Iluta Ogorodņikova. Apskatīts tika, Kas ir projekts? Madonas novada pašvaldības jauniešu iniciatīvu projekta konkursa nolikums, vērtēšanas kritēriji. Kā noteikt mērķi, uzdevumus rakstot projektus. Jaunieši praktiski paši izvirzīja sev uzdevumus un mērķi, ko sasniegt tuvākajā laikā. Meklēja apkārt esošās problēmas, kuras varētu novērst ar projektu palīdzību. Caur teorētisku stāstījumu tika veikta praktiska darbošanās.

Kā otra aktivitāte un pieredzes stāsts bija “Es realizēju projektu! Un TU?”, kur pieredzē dalījās Ļaudonas jauniešu centra “ACS” aktīviste Katrīna Stafecka. Kā radās projekta ideja, tieši no problēmas, ka nebija pieturas. Konkrēti tika iztirzātas pozitīvās un problēmu puses, saskaroties un realizējot jauniešu iniciatīvu projektu “Jauna elpa pieturai”. Viens ir uzrakstīt projektu, otrs to veiksmīgi realizēt. Katrīnas ieteikums bija, jāriskē un jāmēģina, jo, uz vienu mērķi virzoties, visa pasaule sadodas rokās!

Kā trešā aktivitāte bija rosinošā nodarbība “TU esi pats labākais projekts”, kur dalījās savā pieredzē jaunatnes projektos, jauniešu trenere Dace Dzilna. Pārrunājot svarīgāko kā dzimst idejas par projektu. Kas es esmu? Ko es māku? Kas ir mani projekta biedri? Kāpēc es rakstu projektu? Izvērtē, ka šis projekts ir vajadzīgs? Caur tādu kā prizmu izgāja cauri projektu videi. Saistošas bija jauniešiem komandu spēles, kur varēja izvērtēt darbu vai patīk strādāt vienam, vai komandā? Šādā veidā nonākot pie izpratnes par savu lomu projektā

Noslēgumā notika Madonas novada jauniešu domes vēlēšanas, kur ikviens no novada jauniešiem varēja pieteikt iepriekš savu kandidatūru, kandidāti sevi prezentēja pamatojot savu līdzdalību MNJD sastāvā. Vienbalsīgi tika ievēlēts jaunais MNJD sastāvs, Madara Lukaševica, Paula Silava, Linda Rūtenberga, Mārtiņš Smilga, Kristīne Kuprane, Dagnija Mežajeva, Kristiāna Pamše, Katrīna Lukaševica, Kristaps Iļčukovs, Armanda Silabriede.


Informāciju sagatavoja: Ieva Repša

Madonas novada multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra “KUBS” vadītāja