Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=9015

Pirmo reizi Latvijā aicina ģimenes izstrādāt viedierīču lietošanas noteikumus

2019.10.10 13:43

Lai veicinātu vecāku un bērnu savstarpējo komunikāciju par digitālajām aktivitātēm, Samsung skola nākotnei projekta “Skolēna Digitālais IQ” ietvaros izsludināts konkurss “Ģimenes digitālās veselības vienošanās”. Ģimenes tiek aicinātas izrunāt un vienoties par viedierīču lietošanas noteikumiem, tā veicinot tehnoloģiju izmantošanu pozitīvā un veselīgā veidā.

Tikai puse Latvijas jauniešu atzīst, ka viņu ģimenē bijusi panākta vienošanās par interneta un viedtālruņa lietošanas noteikumiem, liecina Samsung skola nākotnei aptauja*. Projekta vēstneši - TV un radio raidījumu vadītājas Baibas Sipenieces-Gavares, ārstes Katrīnas Puriņas-Libertes un mūziķa Anša Klintsona ģimenes - piedalās izaicinājumā, kurā mēneša garumā cenšas ieviest veselīgus viedierīču lietošanas noteikumus un ar savu piemēru apliecināt, ka, izrunājot un vienojoties, iespējams uzlabot ģimenes digitālo veselību.

"Piedalīties šajā izaicinājumā likās pašsaprotami, jo gan mūsu, gan daudzās citās ģimenēs šī ir aktuāla problēma - kā ģimenē ar pusaugu bērniem ieviest veselīgus viedierīču lietošanas paradumus, lai tehnoloģijas nestātos ceļā saskanīgām ģimenes attiecībām un darbotos mūsu visu labā," saka projekta vēstnese B. Sipeniece-Gavare.

Lai palīdzētu runāt par digitālo ierīču kultūru ģimenē, portālā www.skolanakotnei.lv pieejami ekspertu izstrādāti bezmaksas izglītojošie materiāli - vadlīnijas vecākiem, tests “Ģimenes digitālās veselības termometrs” un īsi padomu video par veselīgu digitālo paradumu ieviešanu ikdienā, kurus ierunājuši jauniešu iemīļoti influenceri – Emīlija Sama, Armands Jaunzems un Natālija Knipše.

Ikviena Latvijas ģimene vismaz viena pieaugušā un viena bērna sastāvā, kas izstrādājusi savus digitālās veselības noteikumus un parakstījusi vienošanos, var piedalīties konkursā. Plašāka informācija un noteikumi pieejami portālā www.skolanakotnei.lv konkursa sadaļā. Konkurss norisinās līdz pat 2020. gada 10. janvārim, un tā balvu fondā ir kopīgs ģimenes ceļojums uz Britu muzeju un Samsung Discovery Centre Londonā, kā arī citas vērtīgas balvas.

Par Samsung Skolu nākotnei

Samsung Skola nākotnei ir “Samsung Electronic Baltics” sociālā iniciatīva, kuras ietvaros jau trešo gadu tiks realizēta programma “Skolēna digitālais IQ”. Tā tapusi sadarbībā ar Latvijas digitālās jomas ekspertiem, un programmas mērķis ir veicināt jēgpilnāku digitālo tehnoloģiju lietošanu, izmantojot tās ikdienas dzīvē, mācībās un arī nākotnē, uzsākot darba gaitas. Programma www.skolanakotnei.lv bez maksas pieejama ikvienam. Programmas partneri ir Latvijas Drošāka interneta centrs, LR Kultūras ministrija, LR Izglītības un zinātnes ministrija, Valsts izglītības satura centrs, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs, Rīgas Skolēnu dome un digitālo risinājumu aģentūru “Cube”.


Plašāk par projektu: www.skolanakotnei.lv

Iespēja uzzināt jaunāko un sekot līdzi izaicinājuma norisei: https://www.facebook.com/DigitalaisIQ/  un https://www.instagram.com/DigitalaisIQ/  


Plašāka informācija: Egle Tamelīte

Samsung Skola nākotnei iniciatīvas vadītāja Baltijā

Tālr.: + 370 9414575

E-pasts: e.tamelyte@samsung.com


* Aptauju veica Samsung Skola nākotnei sadarbībā ar Mindscan 2019. gada jūnijā un jūlijā, aptaujājot 500 respondentus vecumā no 14 - 18 gadiem.