Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=9009

Iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties reģionālajā ideju darbnīcā

2019.10.08 16:08

Valsts pētījumu programmas projekts “DemoMig” un Vidzemes plānošanas reģions aicina uz “Reģionālo ideju darbnīcu: Vidzemes demogrāfiskais portrets”, kas 22. oktobrī notiks Līgatnē, pasākumu vietā ZEIT, Gaujas ielā 4.

Reģionālās ideju darbnīcas ieguvumi balstās uz pētnieku, reģiona iedzīvotāju, pašvaldību pārstāvju un uzņēmēju diskusiju un vajadzību apzināšanu. Darbnīca tiek rīkota pētījuma “Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem” ietvaros.

Projekta mērķis ir izvērtēt un rast risinājumus migrācijas un demogrāfijas izaicinājumiem, lai sekmētu ilgtspējīgas un saliedētas sabiedrības attīstību Latvijā.

VPP projektā tiks meklēti Latvijai piemēroti risinājumi novecošanās, migrācijas, darba spēka trūkuma un reģionālās attīstības jomās.

Ar ideju darbnīcas palīdzību skaidrosim:

Pētījumu, izmantojot inovatīvu starpdisciplināru pieeju, īsteno atzīti demogrāfijas, ģeogrāfijas, socioloģijas, izglītības, ekonomikas, tūrisma un migrācijas jomas eksperti, kas pārstāv Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāti, Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Projekta vadītāja Prof. Zaiga Krišjāne.


Kontaktinformācija:

Projektu asistente Vidzemes plānošanas reģionā

Marta Riekstiņa, tel. 25865495; e-pasts: marta.riekstina@vidzeme.lv


Vadošā pētniece Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē

Dr. Elīna Apsīte-Beriņa, tel. 28613939; e-pasts: demomig@lu.lv


Pasākuma programma

9:30 Reģistrācija un rīta kafija

10:00 Atklāšana

10:10 Ilgtspējīgas un saliedētas Latvijas sabiedrības attīstība: risinājumi demogrāfijas un migrācijas izaicinājumiem (projekta vadītāja prof. Zaiga Krišjāne)

10:30 Demogrāfijas un migrācijas izaicinājumi Vidzemes reģionā (projekta vadošie pētnieki: asoc. prof. Māris Bērziņš un prof. Juris Krūmiņš)

11:10 Ideju darbnīca par reģiona ilgtspējīgu attīstību.

Izmantojot World Cafe metodi apzināsim dalībnieku viedokļus par izaicinājumiem reģiona attīstībai, ko rada demogrāfiskie procesi un migrācija, sabiedrības novecošanās, kā arī par cilvēkkapitāla piesaisti un noturēšanu reģionos, par kultūras nozīmi reģionu revitalizācijai, izglītību un inovācijām.

13:30 Noslēgums un kopīgas pusdienas


PIETEIKŠANĀS: https://ej.uz/DemoMigVidzeme

Vairāk informācijas: www.vidzeme.lv

Pieteikšanās darbnīcai līdz 15. oktobrim. Dalība pasākumā ir bezmaksas. Aicinām reģistrēties laicīgi, vietu skaits ierobežots!