Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=8938

Madonas muzejam 75! Arfistes Dārtas Tisenkopfas solokoncerts un divas muzeja krājuma izstādes

2019.09.18 17:05

20.septembrī Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs atzīmēs 75.gadadienu. Šogad vēlamies teikt paldies muzeja atbalstītājiem, sadarbības partneriem un draugiem, jo pateicoties jums iespējamas daudzas izstādes, pasākumi, muzeja aktivitātes, krājuma papildināšana un citas, muzeja pastāvēšanai nozīmīgas aktivitātes. Vēlamie teikt paldies, 20.septembrī pluksten 12:00, vēloties teikt paldies, aicinām uz arfistes Dārtas Tisenkopfas solokoncertu.

Dārta Tisenkopfa 2018.gadā ar izcilību absolvējusi un ieguvusi maģistra grādu arfas spēles specializācijā Parmas konservatorijā, Itālijā. Studējot apguvusi arī baroka lautas spēli. Regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe un kopš 2019.gada janvāra darbojas Liepājas Simfoniskā orķestra sastāvā. Vairākkārt uzstājusies "Orchestra Regionale Emilia-Romagna" un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sastāvā. Mūziķe iepriekšējā muzikālajā darbībā guvusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos, 2018.gadā ieguvusi 1. prēmiju XXVII starptautiskajā kamermūzikas konkursā "Riviera della Versilia - Daniele Ridolfi" Itālijā un 1. absolūto prēmiju starptautiskajā muzikālā izpildījuma konkursā "Clara Wieck Schumann", kā arī 3. prēmiju starptautiskajā arfistu konkursā "Suoni d’arpa".

Vienlaicīgi ar muzeja dzimšanas dienu, atklāsim divas krājuma izstādes
, parādot muzeja kolekciju daudzveidību un unikalitāti. No mākslas krājuma tā būs izstāde “75 mirkļi no mākslas krājuma”, savukārt muzeja darbinieku neredzamo darbu, publikai mazāk zināmo vēlamies atklāt izstādē “Lielākais, senākais, smagākais … muzeja krājumā”. Šobrīd Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja krājumā glabāja 133 784 krājuma vienības. Abas tematiskās izstādes piedāvās palūkoties savādāk uz krājuma priekšmetiem, mākslas darbiem. Vēlamies, lai apmeklētājs gūst priekšstatu par to, cik dažādos veidos materiāli nonāk muzeja krājumā, ar kādām problēmām sastopas muzeju speciālisti, meklējot neordinārus risinājumus to apstrādei, saglabāšanai un eksponēšanai.

Lai vairāk pastāstītu par Madonas muzeja vēsturi, izstāstot dažādus muzeja vēsturei nozīmīgus notikumus, aicinām sekot stāstu ciklam “Madonas novadpētniecības un mākslas muzejam - 75” sociālajā platformā www.facebook.com/muzejsmadona.

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs 20.septembrī pulksten 12:00.
Ieeja bez maksas.

Uz tikšanos Madonas muzejā!


Informāciju iesūtīja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja