Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=8934

Spēkavīrs Didzis Zariņš izcīna “Savickas Classic 2019” čempiona titulu

2019.09.17 20:19

Divas dienas 7 un 8 septembrī Lietuvas pilsētā Panevēžā norisinājās starptautiskas sacensības spēkavīrienm un baļķa celšanas meistariem. Uz Lietuvu, Latviju pārstāvēt šajās sacensībās, bija devies mūsu novada spēkavīrs Didzis Zariņš.

     Sestdien, 7.septembrī notika baļķa celšanas sacensības - “SBD World Loglift Championship 2019” , kurā piedalījās sportisti no 12 valstīm. Paceļot 190 kg smago baļķi, Didzis atkārtoja savu personīgo rekordu un ar šo rezultātu iekļuva pasaules spēcīgāko baļķa celšanas meistaru sešiniekā. Uzvaru izcīnīja sportists no Austrālijas, kurš pievarēja 207 kg smagu baļķi.

     Svētdien, 8.septembrī turpat norisinājās spēkavīru čempionāts “ Savickas Classic 2019”. Sportistus sagaidīja 7 smagi vingrinājumi. Sacensības solījās būt ne tikai grūtas, bet arī interesantas, jo savu dalību šajā čempionātā bija pieteikuši vairāki baļķa celšanas lielmeistari. Mūsu novada spēkavīrs Didzis Zariņš šajās sacensībās pierādīja, ka Latvijas spēkavīri joprojām ir vieni no pasaules spēcīgākajiem vīriem. Piecos vingrinājumos Didzis izcīnīja pārliecinošu uzvaru , tādejādi neatstājot  ne mazāko iespēju kādam citam kandidēt uz “Savickas Classic 2019” čempiona titulu.

 

JEVGENIJS TARASOVS

Mārcienas pagasta sporta darba organizators