Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=8811

Raimo Vīgants: Madona mani dzina uz priekšu – “Raimo, Raimo, Raimo, aiziet, aiziet, izturi!”

2019.08.12 09:31

Šīs nedēļas nogalē Madonā risinās pasaules čempionāts rollerslēpošanā, tajā mājiniekiem sagādājot negaidītus panākumus.

Piektdien junioru sacīkstēs sprintā bronzu ieguva vietējais puika Niks Saulītis, bet sestdien madoniešiem dāvanu pasniedza Raimo Vīgants, kurš pārsteidzoši izcīnīja trešo vietu elites vīru grupā masu starta distancē.

Vīgants 20 kilometru distancē pilsētas ielās tikai nieka pussekundi zaudēja uzvarētājam. Trešā vieta ir pārsteigums, jo Raimo pirms sacensībām sacīja, ka būtu gandarīts arī par vietu desmitniekā.

“Ja godīgi negaidīju, bet visu dienu bija mazas epizodes prātā, kā tas būtu, ja būtu trijnieks,” pēc mačiem “LA.LV” sacīja medaļnieks. “Sanāca, lai gan tagad vēl nespēju apjaust, ko esmu izdarījis.”


Cīņa 20 kilometru distancē, kas bija sadalīta vairākos apļos, bija ļoti sīva.

“Pēdējie trīs apļi bija ļoti sarežģīti, taču centos turēties līderu grupā, darīju ko varēju. Beigās sanāca necerēti labi, izlīdu uz priekšu un bija tik jānotur sava pozīcija. Visa cīņa sākās pie pēdējā padzeršanās punkta. Tur visi sāka cīnīties par pozīcijām un tieši tur sākās cīņa par pjedestālu,” taktiku distancē komentāja Vīgants.

Uzvaru svinēja zviedrs Viktors Gustafsons, kurš distanci veica 38 minūtēs un 59,2 sekundēs. Finišs bija “episks”, jo uzvarētājam nieka 0,2 sekundes zaudēja itālis Mateo Tanels, kamēr Vīgants no čempiona atpalika 0,5 sekundes. Vēl trīs dalībnieki no uzvarētāja atpalika nedaudz vairāk par sekundi, sešiem dalībniekiem finišu sasniedzot divu sekunžu robežās.

“Finišā bija grūti, kājas knapi vilku, bet zināju, ka viss jāizdara līdz galam. Jutu, ka pārējie nāk klāt. Šī man ir lielākā uzvara karjerā.

Paldies skatītājiem, kuri ļoti mani atbalstīja. Dēļ viņiem bija prieks censties un iepriecināt. No medaļas 30% pienākas viņiem, visu distanci dzirdēju “Raimo, Raimo, Raimo, aiziet, aiziet, izturi!”. Tas motivēja un dzina uz priekšu.

Paldies līdzjutējiem. Tāpat milzīgs paldies maniem vecākiem, kuri ir mani lielākie atbalstītāji. Arī maniem sponsoriem, Latvijas rollerslēpošanas komandai, Andim Puidam, kurš mani “dzirdīja” trasē un izdarīja lielisku darbu. Bez viņiem nebūtu šī medaļa”.


‌Junioru grupā startēja četri latvieši. Lielākās cerības saistīja ar vakardienas bronzas medaļnieku sprinta distancē - Niku Saulīti. Diemžēl sacensību sākumā salauza nūju, kas liedza pacīnīties par augstvērtīgu rezultātu. Finišu sasniedzot 19. vietā. Labākais no latviešiem – Ilvars Bisenieks – 11. vietā.

Intervija - Ilvars Bisenieks, 11. vieta 20 km masu startā

Elites grupā dāmām – 16,7 km distancē Latviju pārstāvēja Kitija Auziņa un Paula Bergfelde. Sacensību izskaņā Bergfeldi apdzina par apli un viņu noņēma no distances. Savukārt Kitija Auziņa spītējot muguras traumai, kas viņu piemeklēja sacensību vidusdaļā, tomēr neizstājās un finišēja pēdējā – 19. vietā.


‌VIDEO (www.ltv.lsm.lv)