Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/jaunumi?fu=read&id=8764

Aizvadīts sadraudzības pasākums ‘’Grūtākais jautājums”

2019.07.18 16:12

Pavasarī mazliet nedroši, bet pārliecināti par savas idejas nozīmīgumu iesniedzām savu projektu Madonas novada pašvaldības izsludinātajā projektu konkursā. Pēc kāda laika saņēmām ziņu, ka mūsu projekts tiek apstiprināts un esam ieguvuši finansējumu projekta īstenošanai. Prieks bija neizsakāmi liels, jo pirmo reizi rakstījām paši savu projektu ar patiesi reālu ideju un mērķi.

Tā nu žigliem soļiem pienāca ilgi gaidītais 13.-14. jūlijs – sadraudzības pasākuma norises datumi. Ar nelielu uztraukumu un mazu baiļu sajūtu sagaidījām pasākuma dalībniekus, jauniešus no Aronas, Barkavas, Dzelzavas, Lazdonas, Ļaudonas pagastiem un no Madonas pilsētas. Tā kā ne tikai mēs bijām satraukušies, bet arī jaunieši, tad, lai atmosfēru padarītu brīvāku un lauztu šo barjeru izspēlējām dažādas ‘’ledus laušanas” spēles, kuru laikā iepazinām viens otru labāk, kā arī dažu reizi paspējām izkāpt no savas komforta zonas, paspējām arī pajokot.

Tālāk mēs sagaidījām jau pirmos viesus, aktīvus un iedvesmojošus ļaudoniešus Katrīnu Stafecku un Artūru Portnovu, kuri dalījās savā pieredzē par dzīvi un iespējām Rīgā un tepat – Ļaudonā. Saruna mudināja padomāt vai ērtības un līdzekļi spēj aizvietot patiesās vērtības un laimi, kuru ne vienmēr lielpilsēta spēj dot. Viela pārdomām. Pēc šīs sarunas mums sekoja radošā darbnīca kopā ar Loesje pārstāvi Eduardu. Ar 7 iesildošiem vingrinājumiem attīstījām savu radošo domāšanu un dalījāmies savā viedoklī par dažādām Latvijā un pasaulē aktuālām tēmām, pēc kurām vēlāk tiks izveidoti dažādi plakāti. Tad sekoja viesis no biedrības Domas dabā, Helmuts Baņukalns, kurš dalījās pieredzē un stāstā par savu dzīves melno posmu, par iekšējiem velniņiem un daudz ko citu, par ko sabiedrība vēl izvairās skaļi runāt un diskusēt. Viens ir skaidrs, šādās situācijās nekautrēties lūgt palīdzību apkārtējiem. Tālāk sekoja neformālā pasākuma daļa, tās laikā izskrējām orientēšanos pa Bērzauni, vakaru pavadījām ar sarunām un dejām pie ugunskura un cepjot ļoti gardas vafeles.

Nākamo dienu iesākām ar gardām brokastīm, siltu tēju un sarunām par iepriekšējā dienā piedzīvoto. Tālāk sekoja darbnīca kopā ar Ilutu Kārkliņu, BJA Rīts jaunatnes lietu speciālisti, kurā kopīgi visi izveidojām gleznu par piemiņu šim pasākumam. Tad sekoja mazs rīta pikniks tepat pie jauniešu centra, ar spēlēm un sarunām. Kā arī negribētos drīz vien pienāca laiks, kad bija jādodas mājup. Tā nu pagāja šīs 2 dienas pilnas ar jaunām emocijām, pieredzi un draugiem.

Varu teikt vienu – komandas darbs atmaksājās, pirmais uzrakstītais projekts, pašu organizētais pasākums un pieaicinātie viesi, tas viss bija lieliski! Kā teica jaunieši: „Mēs labprāt Bērzaunē atgriezīsimies vēlreiz!’’ Šo vārdu dēļ vien ir motivācija darīt vēl un vēl. Neapstāsimies, rīkosim vēl pasākumus, cerams, nākamreiz jau sadarbībā ar iepazītajiem jauniešiem.

Projekta koordinatore

Annija Berģe

Informāciju ievietoja 
Indra Veipa
‌