Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=8754

MADONAS NOVADA IEDZĪVOTĀJI! Esiet aicināti atsaukties nedēļu garam fiziskās aktivitātes pētījumam ar speciālu viedierīci

2019.07.12 14:43

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) sadarbībā ar MADONAS pilsētas domi aicina pilsētas un novada iedzīvotājus, vecumā no 18 gadiem, ĪPAŠI - SENIORUS, pieteikties nedēļu garam fizisko aktivitāšu pētījumam ar speciālas viedierīces palīdzību.

Pieteikšanās notiek līdz 29.jūlijam, aizpildot pieteikuma anketu (pieteikties šeit: pieteikuma anketa). Pētījums nerada nekādu risku Jūsu veselībai. Jūsu datu konfidencialitāte tiek pilnībā garantēta.

Lai pētītu Eiropas, tai skaitā, Latvijas iedzīvotāju fiziskās aktivitātes paradumus, LSPA pētnieku grupa piedalās Eiropas Savienības programmas “Erasmus+” projektā “Eiropas fizisko aktivitāšu un sporta monitoringa sistēma” (EUPASMOS). Tā laikā ar specializētas viedierīces – akselerometra, palīdzību, tiek fiksēta pētījuma dalībnieku fizisko aktivitāšu intensitāte un mazkustība minūtes, nostaigāto soļu skaits, kā arī miegā pavadītais laiks un kvalitāte. 

PROJEKTA DALĪBNIEKIEM: Ja Jūs piekrītat piedalīties projektā, jums būs jāveic divas novērtēšanas, ar 7 dienu pārtraukumu. Pirmās novērtēšanas laikā Jūs sāksiet lietot akselerometru (maza ierīce, kas piestiprināta pie jostas un jālieto 7 dienas, 24 stundas dienā), speciālists veiks mērījumus - svars, garums, vidukļa un gurnu apkārtmērs, kā arī būs jāaizpilda aptaujas anketa par sociāli demogrāfiskajiem rādītājiem, veselības stāvokli (pēc izvēles) un ikdienas fizisko aktivitāti. Otrās novērtēšanas laikā jums būs jānodod akselerometrs pētniekiem un jāaizpilda noslēdzošā aptaujas anketa.

Katrs dalībnieks 45 dienu laikā pēc piedalīšanās pētījumā bez maksas saņems savus individuālos fiziskās aktivitātes rezultātus un rekomendācijas turpmākai ikdienas fiziskai aktivitātei.

"Ļoti lūdzam iedzīvotājus atsaukties un veltīt savu laiku pētījumam, kā arī izmantot iespēju bez maksas veikt savas fiziskās aktivitātes un miega kvalitātes analīzi. Tas ir svarīgs pētījums, kas nodrošinās salīdzināmus, pamatotus un drošus datus par dalību fiziskajās aktivitātēs un sportā Eiropas Savienības dalībvalstīs. Noskaidrosim arī to, - cik aktīvi ir mūsu valsts iedzīvotāji uz citu Eiropas valstu iedzīvotāju fona,” aicina projekta koordinatore, LSPA profesore Andra Fernāte.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā vai piesakoties pētījumam, iedzīvotāji aicināti sazināties ar projekta koordinatoriem rakstot e-pastu andra.fernate@lspa.lv, anna.zusa@lspa.lv.  

Pētījums notiks: 29.07.2019. no plkst. 10.00 – 20.00, Madonas pilsētas sporta centrā, Gaujas iela 13 (1.stāvā).


Paldies jau iepriekš par Jūsu vērtīgo palīdzību!


Informāciju sagatavoja: LSPA EUPASMOS projekta koordinācijas komanda

Pētījums notiek “Erasmus+” sporta programmas sadarbības partnerības projektā “Eiropas fizisko aktivitāšu un sporta monitoringa sistēma” (European Physical Activity and Sports Monitoring System - EUPASMOS, Nr. 2017- 3322/001-001). Pētījumā piedalās 1000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem.