Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates?fu=read&id=8363

Aicinām skolotājiem reģistrēt savu klasi dalībai "European Money Quiz" viktorīnai

2019.03.11 10:24

Lai uzlabotu finanšu pratību jauniešiem vecumā no 13 līdz 15 gadiem (7.-9.kl.), Eiropas Bankas federācija sadarbībā ar banku asociācijām 30 Eiropas valstīs organizē “European Money Quiz" viktorīnu. “European Money Quiz" viktorīnu Latvijā organizē Finanšu nozares asociācija, Junior Achievement Latvija un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība.

Viktorīna paredzēta divos posmos un notiks bezmaksas mācību platformā Kahoot!:

1.       Latvijas mēroga viktorīna starp klasēm norisināsies 26. martā plkst. 10:00 tiešsaistē (jautājumu translācija plānota Youtube kanālā)

2.       Eiropas mēroga fināls klātienē notiks 6.-7. maijā, Briselē, un tajā piedalīsies divi labākie skolēni no katras valsts

Uzvarētājus Latvijas mēroga viktorīnā tiešsaistē paziņos 26. martā. Uzvarētājiem būs unikāla iespēja vienas dienas garumā piedalīties izglītojošās aktivitātēs, kā arī divu skolēnu un viņu skolotāja dalību Eiropas mēroga finālā no 6. līdz 7. maijam. 

Klasēm ar labākajiem rezultātiem būs iespēja viesoties SEB bankā un Swedbank, lai gandrīz dienas garumā klātienē apgūtu finanšu pratību.

Asociācija un EBF segs divu skolēnu un skolotāja izdevumus par ceļošanu un izmitināšanu.

6.-7. maijā, Eiropas mēroga finālā, piedalās divi labākie skolēni no 30 Eiropas valstīm. Skolēniem Briselē paredzētas arī izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes, kā arī balvas par sasniegumiem.

“European Money Quiz" viktorīnu spēlē bezmaksas mācību platformā Kahoot!, un tā ietver jautājumus par finansēm, matemātiku, kiberdrošību un tiešsaistes banku. Abos finālos jautājumi būs latviešu valodā. Pati Kahoot! platforma ir angļu valodā.

Lai palīdzētu skolēniem sagatavoties viktorīnai, ir izveidotas dažādas viktorīnas latviešu valodā un apkopoti mācību resursi. Skolotāji ir aicināti izmantot "Kahoot!", lai palīdzētu skolēniem sagatavoties uzvarai, un celt skolnieku finanšu pratības līmeni.

Viktorīnā var piedalīties jaunieši vecumā no 13 līdz 15 gadiem (7.-9.kl.).
Skolēniem ir tiesības piedalīties neatkarīgi no skolas vai mācību klases novirziena.
Lai pieteiktos viktorīnai, klasei ir jāreģistrējas līdz 20. martam Finanšu nozares asociācijas mājas lapā ej.uz/EMQ2019 Pēc reģistrēšanās “Nickname” jeb unikālais dalības kods tiek nosūtīts uz norādīto e-pastu trīs darba dienu laikā.

"European Money Quiz" materiāli

EMQ plakāts

EMQ noteikumi

EMQ skolotāja instrukcija

Kontaktpersona: “European Money Quiz” viktorīnas koordinators Kārlis Jēkabs Īvāns karlis.ivans@financelatvia.eu (20380986)