Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates?fu=read&id=8357

9.maijs - Eiropas diena

2019.03.08 10:10

Šogad atzīmējam 15 gadus, kopš iestāšanās Eiropas Savienībā, un jau piecus gadus mūsu valūta ir eiro.

Lai nostiprinātu jauniešos piederības sajūtu Eiropas valstu saimei un atgādinātu par demokrātiskajām vērtībām, ko ikdienā baudām kā ES dalībvalsts pilsoņi, aicinām jūsu mācību iestādē un bibliotēkā atzīmēt 9. maiju – EIROPAS DIENU

Vairāk nekā 500 Latvijas skolās un bibliotēkās par svētku tradīciju Eiropas dienā ir kļuvis Eiropas eksāmens - iespēja tiešsaistē pārbaudīt savaszināšanas par ES vēsturi, ģeogrāfiju, kultūru un ES simboliem. 2018. gadā piedalījās jau teju 17 000 dalībnieki. Turpinām šo tradīciju arī šogad un kopā ar 2017.Gada Eiropas cilvēks Latvijā, tenisisti Aļonu Ostapenko aicinām piedalīties Eiropas Eksāmenā. Informācija par eksāmenu un materiāli, lai tiem sagatavotos, pieejami vietnē www.esmaja.lv.

No 6.marta līdz 6.maijam aicinām pieteikt skolu dalībai Eiropas Eksāmenā (EE) http://ej.uz/piesaki_skolu_EE Katru nedēļu reģistrētajām skolām notiks balvu izloze. Balvās - kafijas krūzīšu komplekts un saldumu grozs. Atgādinām, ka šī reģistrācija ir brīvprātīga, jo 9.maijā no plkst. 8.00 līdz 21.00 jebkurš interesents var piedalīties Eiropas Eksāmenā.

Facebook - Eiropas Eksāmens 2019

Lai radītu svētku sajūtu, aicinām 9.maijā pie skolas līdzās valsts karogam izkārt arī ES karogu.


Informāciju iesūtīja: Baiba Vārna

Eiropas Kustība Latvijā

projektu koordinatore, 26334625


Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa