Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=8273

Madonas novads pulcē kaimiņus!

2019.02.04 21:01

Es savam kaimiņam/ Mūžam slikta nevēlēju:/ Pie kaimiņa sāls sauja,/ Pie kaimiņa uguntiņa. Kādreiz kaimiņu mājas atradās tikai sauciena attālumā, nāburgi izmantoja vienu ceļu, robežas starp īpašumiem iezīmēja vien kādi stādījumi, pie kaimiņa skrēja pēc palīdzības, kas pie reizes izpildīja psihologa funkcijas. Šodienas žogu tirdzniecība ieviesusi kārtīgas korekcijas kaimiņu attiecībās. Tāpēc 9.februārī Madonas novads aicina ciemos uz draudzīgu kaimiņu novadu kopā būšanu "Ai, kaimiņi, nāburdziņi" Madonas kultūras namā, lai satiktos un iepazītos, lai kopīgi dejotu un tirgotos, lai atskanētu dziesma un iepazītu viens otru vairāk, lai parunātu un uzzinātu.

Pulksten 17:00 Madonas pilsētas kultūras namā sāksies kaimiņu tirgošanās ar savas puses zīmolu. No Rēzeknes puses ciemosies Andra Meijera “Latgalys golds” ar rudzu maizi, kvasu, visdažādākajām smeķīgajām desām, sāla speķi un vēl visādiem citādiem pašmāju labumiem, kam visam pāri plūst latgaliskā sirsnība. No Krustpils Daigas Melnaces varēs iegādāties tamborējumus, šuvumus, adījumus, maučus un citus austus rokdarbus. Lubānu pārstāvēs amatnieki Andris Valainis un Vilnis Strautiņš, Ērgļu puse pārsteigs ar Kaziņas Bonijas dāvanām un Lapsiņas pirtslietām un tējām. Latvijas ogu garšu augstas kvalitātes pašu ražotos destilātos ļaus nobaudīt un iegādāties Cesvaines brūzis. “Madonas karameles” piedāvās 13 dažādu garšu karameļu sortimentu, ar tajās iestrādātiem skaistiem zīmējumiem.

Pulksten 18:00 uz skatuves tiksies Madonas un kaimiņu kolektīvi, lai padižotos ar savu novadu, paražām un tradīcijām - Krustpils Jauniešu deju kolektīvs “Delveri”, Cesvaines senioru dāmu deju grupa “Kamenes”, Pļaviņu novada Klintaines vokālais ansamblis “Dzirnas”, Ērgļu Sporta deju klubs “Vizbulīte”, Vecpiebalgas novada Dzērbenes folkloras kopa “Māras bērni”, Jaunpiebalgas dziedošie un dejojošie “Piebaldzēni”, folkloras kopa "Lubāna", Rēzeknes kapela “Dziga” ar nupat iznākušo jauno mūzikas albumu. Madoniešus pārstāvēs vingrotāju grupa “Bar- X” un TDA “Vidzeme”.

Madonas pilsētas kultūras namā 9.februārī no pulksten 17:00.
Ieeja bez maksas, bet maks līdzi, lai var iegūt kādu sev tīkamu preci!
Koncerts 2 daļās ar tirgošanās pauzi!

Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītāja Ināra Cakule.

Rediģēts: 05.02.2019..

Ievietoja:
Inga Arāja