Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=8091

Tiekamies Saieta laukumā rakstainos cimdos!

2018.11.15 16:57

Madona mostas agri un dodas uz Gaiziņkalnu ieskandināt saullēktā Latvijas rītu, vēlot Tēvzemes augstākajā virsotnē saules mūžu Latvijai. Gaiziņkalnā izdziedātās dziesmas atskan Madonas sirdī. Madona sasauc novada pagastus sanākt pilsētas centrālajā laukumā un rotāt to svētku rītā ar 15 karogiem no Aronas, Barkavas, Bērzaunes, Dzelzavas, Kalsnavas, Lazdonas, Liezēres, Ļaudonas, Madonas, Mārcienas, Mētrienas, Ošupes, Praulienas, Sarkaņiem un Vestienas. Latvijas valsts simtgades rītā Madona rakstainos cimdos aicina svinēt svētkus koši un silti - sasildot sevi un Latviju! Arī mēs, atverot sirdis svētku sajūtām, uzvelkot rakstainos cimdus, dodamies uz Saieta laukumu...

Pasākums Saieta laukumā - pieaugušajiem, kuri priecājas par bērniem un jauniešiem sev līdzās, jaunatnei, kura priecājas par vecāku un vecvecāku klātbūtni, tiem, kuri apzinās tautasdziesmas spēku, ciena vārdus, kas nāk no sirds un …No zemes ar sviedriem kas slacīta, dzird vārdus, kaut pusčukstus sacītus: “Ja mīlēsi mani, tad spēki tev būs, šī paaudze ozolu stiprumu gūs!”/J.Brežģis/ (Madonas himna).

Tikai katrai ceturtajai paaudzei ir lemts piedzīvot savas valsts simtgadi. No paaudzes uz paaudzi mēs esam mācīti mīlēt un cienīt savu Dzimteni, savu Tēvzemi, savu Valsti. Aug jauna paaudze, kurai mēs nododam savas zināšanas, pieredzes, sajūtas, tā paaudze, kas sagaidīs Latvijas valsts nākamo simtgadi.

Būs piecas pulcēšanās vietas: pie pirmsskolas izglītības iestādēm “Kastanītis” līdz 09:45, “Saulīte” līdz 09:40, “Priedīte” līdz 09:50, laukumā starp Madonas pilsētas vidusskolu un Madonas Valsts ģimnāziju līdz 09:55 un Saieta laukumā.

Norādītajos laikos Karognesēji dosies uz Saieta laukumu. Ja vēlaties, pievienojieties! Tas nebūs gājiens - jaunākā pilsētas un novada paaudze saies vecāku paaudžu pavadībā Madonas centrālajā laukumā, ienesīs Latvijas valsts karogus, dāvinās savus saulainos smaidus Latvijai dzimšanas dienā. Mēs teiksim: “Es esmu Latvija!” un mūsu bērni turpinās: “Es esmu Latvija!”.

Atliek vien piebilsts ka noslēguma uzņemsim varenlielu cimdiņselfiju. Kā tas notiks?
Tiekamies rakstainos cimdos 2018.gada 18.novembrī Saieta laukumā 10:00!

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts.
Iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkā.


Informāciju apkopoja un sagatavoja:
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
Kultūras nodaļas vadītāja p.i.
Tālr.: 00 371 64860579, 27868891
inga.araja@madona.lv
http://www.madona.lv