Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=7540

Riteņbraukšana Bērzaunē veselības projekta ietvaros

2018.05.10 09:23

Projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” Nr. 9.2.4.2/16/I/092 ietvaros turpinās riteņbraukšana. Šoreiz biedrība "Sportiskais gars" uz riteņbraukšanas nodarbībām aicina Bērzaunes puses ļaudis.

Riteņbraukšana uzlabo fiziskās spējas – jaunie riteņbraucēji pamana līdz pat 20 % progresu pirmo četru mēnešu laikā. Tas nozīmē, ka sirds piegādās skābekli muskuļiem ātrāk un efektīvāk, un būs vieglāk padarīt tādus ikdienas darbus kā kāpšana uz piekto stāvu vai iepirkumu nešana. Jūs samazināsiet arī resnās zarnas vēža risku, kā arī holesterīna līmeni savā organismā un normalizēsiet asinsspiedienu. Turklāt, riteņbraukšana ir viena no tām nedaudzajām sporta nodarbībām, kuru ir viegli iekļaut ikdienas dzīvē.

Projekts “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem” tiek īstenots “darbības programmas “izaugsme un nodarbinātība” 9.2.4. Specifiskā atbalsta mērķa “uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.1. Pasākuma “kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” un 9.2.4.2. Pasākuma “pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.

Projekts tiks īstenots no 2017. – 2019.gadam.

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Madonas novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, īstenojot vietēja mēroga pasākumus.



Informāciju sagatavoja: Indra Veipa, projekta sabiedrisko attiecību koordinatore
Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa