Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=7463

Atbalstīts Latvijas sarkanā Krusta Madonas komitejas projekts

2018.04.18 16:20

2017. gada 23. augustā Lielbritānijā reģistrēta labdarības organizācija ”Giving for Latvia” izsludināja pieteikšanos sociālās jomas projektiem. Projektus varēja iesniegt biedrības, nodibinājumi ar sabiedriskā labuma organizācijas statusu, kuru mērķi un darbība ir vērsti uz sabiedriska labuma jautājumu risināšanu sociālajā jomā.

Kopš Organizācijas darbības sākuma 2009. gadā ”Giving for Latvia” brīvprātīgi darbojas Londonas jaunie latviešu speciālisti, kuru mērķis ir sniegt atbalstu bērniem un vecākiem. Bērniem Latvijā ir palīdzēts iegādāties sporta aprīkojumu, iekštelpu bumbiņu baseinu, portatīvo CD atskaņotāju, koka mācību rotaļlietas, bērnu grāmatas.

Lai sekmētu izpratni par personām ar speciālām vajadzībām daudzviet Latvijā vispārizglītojošās skolās integrē bērnus ar īpašām vajadzībām. Arī Madonas novada 11 vispārizglītojošajās skolās 71 skolēns apgūst speciālo programmu. Tostarp Kalsnavas pamatskolā ir izveidota speciālās izglītības klase ar 5 skolēniem. Tā kā Madonas komitejai jau iepriekš ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar šo skolu, tad izlēmām, ka arī šoreiz palīdzēsim bērniem ar fiziskās attīstības un mācīšanās traucējumiem.

Kalsnavas pamatskolā ir izveidota rehabilitācijas istaba, kurā ir iegādāti palīglīdzekļi skolēnu apmācībai, tomēr vēl bija nepieciešami papildus materiāli - kaste smilšu spēļu terapijai + kinētiskās smiltis, kas bērniem palīdz attīstīt sīko motoriku, taustes jūtību un radošo iztēli, izgaismojošā planšete palīdz bērniem attīstīt sensoriku, iepazīt un atšķirt krāsas, ar artimētiskās darbību spēles palīdzību bērniem iespējams vingrināt matemātiskās iemaņas, bet ģitāra - ukulele veicina muzikālās dzirdes attīstību un pozitīvās emocijas.

Organizācija “Giving for Latvia” atbalstīja mūsu iesniegto projektu apjomā līdz 500 eur, lai varētu iegādāties nepieciešamos palīglīdzekļus. 2018. gada 11. aprīlī ziedojums tika nodots Kalsnavas pamatskolas skolotājai Inārai Tomaševicai, kura apmāca bērnus ar īpašām vajadzībām.

LSK Madonas komiteja  izsaka lielu pateicību organizācijai “Giving for Latvia”, kuri ar savu brīvprātīgo ziedojumu, piepilda bērnu sapņus Latvijā. Piešķirtais ziedojums tiks izmantots rehabilitācijas istabas palīglīdzekļu papildināšanai, apmācot bērnus ar īpašām vajadzībām. Tāpat vismaz 50 pamatskolas skolēni ziedojumu pielietos ārpusklases nodarbībās.



Informāciju iesūtīja: Inese Zālīte
‌LSK Madonas komitejas brīvprātīgā, projekta koordinatore 

‌‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa