Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/vaije-vacija?fu=read&id=4910

Latvijas, Vācijas un Francijas jauniešu nometne Madonā

2015.05.07 09:50

No 2014. gada 24. jūlija līdz 30. jūlijam Madonā viesojās sadraudzības pilsētu Kulēnas (Francija) un Vaijes (Vācija) jaunieši. Šāda nometne notika pirmo reizi un bija liels piedzīvojums gan nometnes dalībniekiem, gan tās rīkotājiem. Nometnes mērķis- iepazīt citu valstu kultūru, tradīcijas, paradumus un cilvēkus.

Nometnē piedalījās 60 cilvēki -47 jaunieši un 13 skolotāji. Jaunieši apmetās Smeceres silā, kur arī notika liela daļa aktivitāšu, piemēram, franču un vācu dienas, kad jaunieši apmainījās savām pieredzēm un stāstiem par savu tautu kultūru, tradīcijām, nacionālajiem ēdieniem. Katru rītu jauniešu uzsāka ar veselīgu skrējienu pa Smerceres sila trasi.

Pirmajā viesošanās dienā jaunieši devās ekskursijā pa galvaspilsētu Rīgu, apskatot Latvijas Nacionālo bibliotēku, Kalnciema kvartālu un tikās ar biedrības “Jaunie vanagi” pārstāvjiem.

Viesi apmeklēja arī Kusas pamatskolu,Tautasskolu, Kalsnavas jauniešu centru, Lubāna Mitrāja informācijas centru, Madonas novada pašvaldību.

Nometnes dalībnieki vēl ilgi nevarēja attapties no pozitīvajiem piedzīvojumiem un jaunās pieredzes, kas tika iegūta nometnē. Nometne dalībnieku atmiņās paliks uz mūžu.

Nākamā nometne plānota Vācijā, kad uz to dosies Madonas novada jaunieši.

Edīte Miķelsone