Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/vaije-vacija?fu=read&id=3766

Viesojas ciemiņi no Vaijes

2013.11.04 16:55

Uz tikšanos ar Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieku Agri Lungeviču bija ieradusies delegācija trīs cilvēku sastāvā no Madonas novada sadraudzības pašvaldības Vaijes Vācijā.

Vācu mākslinieks Stefans Vogts ar kundzi ir ieradušies Madonā, lai atklātu savu koktēlniecības skulptūru izstādi Madonas muzejā. Kopā ar mākslinieku ieradusies arī Vaijes pašvaldības kultūras darba organizatore Tīna Fišere. Tikšanās brīdī piedalījās arī deputāte, Kalnagravu tautas nama direktore Valda Kļaviņa, kā arī muzeja direktore Līvija Zepa un vēsturniece Dace Zvirgzdiņa.

Sarunas gaitā Agris Lungevičs izteica gandarījumu par viesu ierašanos, kā arī veiksmīgo izstādes atklāšanu, kas pulcēja daudz apmeklētāju, jo īpaši jauniešu. V.Kļaviņa izteica priekšlikumu uzņemt mākslinieku 2015.gada koktēlniecības simpozijā, kas notiks Biksēres muižas parkā. 

Pirmo reizi Latvijā viesojās jaunā kultūras darba organizatore Tīna Fišere, kas izteica sirsnīgu pateicību gan par viesmīlīgo uzņemšanu, gan daudzveidīgajiem iespaidiem. „Mani iepriecina tas, ka Madonas pašvaldībā kultūrai tiek veltīts tik daudz uzmanības, un kultūras dzīve ir ļoti daudzveidīga. Jo īpaši mani sajūsmina mākslas skola, jo mums Vaijē šādas skolas nav, tāpēc par šo skolu man ir sevišķa interese,” sarunā norādīja T. Fišere.

Sarunas noslēgumā klātesošie minēja turpmākās sadarbības ieceres. Iespējams, nākamgad Vaijē notiks Madonas mākslas skolas audzēkņu izstāde, savukārt, Madonas muzejā izstādīs Vaijes mākslinieces darbus.  

‍Tikšanās laikā S. Vogts  A.Lungevičam pasniedza savu darbu „Svētā ģimene”.  

‍Muzeja ļaudis vācu viesiem tika sarūpējuši vispusīgu programmu teju nedēļas garumā. Bez apskates objektiem Madonas pusē ciemiņi viesojušies arī Cesvainē, Cēsīs, Brakos, kā arī pabijuši mūsu mākslinieku Maijas Jakovičas un Valērija Baidas, un keramiķa Jāņa Seiksta darbnīcās.

Attēlos – mirkļi no tikšanās.

Dz. Stradiņa,
sabiedrisko attiecību speciāliste.