Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/vaije-vacija?fu=read&id=1364

Paraksta jaunu sadarbības līgumu

2010.11.02 14:51

No 25. līdz 30.oktobrim Vaijē (Vācija) viesojās Madonas novada pašvaldības delegācija domes priekšsēdētāja vietnieces Daigas Elgas Ābolas un pašvaldības izpilddirektora Āra Vilšķērsta vadībā. Brauciens tika organizēts kopā ar Madonas - Vaijes draudzības biedrības un Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu pašvaldību pārstāvjiem. Brauciena mērķis bija jauna sadarbības līguma parakstīšana starp Vaijes pašvaldību un piecām bijušā Madonas rajona teritorijā izveidoto novadu pašvaldībām.

Sadarbība ar Vaijes pašvaldību tika pārņemta no Madonas rajona padomes, un līdz ar jaunā līguma stāšanos spēkā tā ir saistoša bijušā rajona teritorijas novadu pašvaldībām.  Madonas rajona padome sadarbību ar Vaiji uzsāka pirms divdesmit gadiem. Tās ietvaros ir saņemti palīdzības sūtījumi Madonas slimnīcai, pašvaldības iestādēm, notikuši skolēnu pieredzes apmaiņas braucieni, savstarpēji delegāciju braucieni, tostarp izveidota vācu-latviešu draudzības biedrība, ko vada Laimonis Sembergs.

Tiekoties ar Vaijes pašvaldības vadību, Latvijas puses pārstāvji pārrunāja turpmākās sadarbības ieceres. Līguma parakstīšanu ar savu klātbūtni  pagodināja arī Latvijas vēstnieks Vācijā Ilvars Kļava.

Attēlos: mirkļi no līguma parakstīšanas pasākuma Vaijes pašvaldībā un sadraudzības 20 gadu jubilejas svinībām.

VTV video sižets:

 
Madonas - Vaijes sadarbībai 20 (10.11.2010.)