Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10267

Madonas skolēnu mācību uzņēmums ”Re-grain” aicina ieguldīt biznesa idejā

2021.02.17 18:33

Madonas skolēnu mācību uzņēmums “Re-grain” piedalās Biznesa skiču konkursā un aicina sniegt atbalstu balsojot par uzņēmuma projektu un ieguldot līdzekļus tā attīstībā.

SMU ‘Re-grain” ražo ēdamus vienreizlietojamos traukus, kas ir pilnībā nekaitīgi videi un ātri sadalās dabā. Šis produkts ļauj samazināt izlietotās plastmasas daudzumu un plastmasas nonākšanu ekosistēmās.

”Ideja radās, domājot par to, kā glābt pasauli no piesārņojuma. Uzskatījām, ka vienreizlietojamie trauki ir liela problēma, tāpēc sākām meklēt alternatīvu risinājumu. Jā, bija iespēja veidot traukus no papīra, tomēr tas tāpat tiek iegūts no koka, kurš tiek nocirsts. Meklējot iedvesmu, uzgājām, ka varam ražot produktu no dabīgām izejvielām. Un kāpēc nepadarīt to vēl interesantāku? Tieši tā! Tāpēc piešķīrām idejai arī garšu!” to kā radās ideja ražojam ēdamus vienreizlietojamos traukus stāsta “Re-grain” komanda -trīs uzņēmīgas jaunietes biznesā, kuras uztrauc vides pārmaiņas – Agnese, Paula un Anete.

Latvijā līdz šim vēl nav radīts šāda veida produkts. Tas ir papildināts ar latviskām vētībām, tostarp izteiktu rupjmaizes garšu. Re-Grain produkts ir pietekami izturīgs, lai to lietotu karstu maltīšu pasniegšanai.

Projektu bankas atbalsts uzņēmumam nepieciešams aprīkojuma iegādei, kas ļaus paplašināt ražošanas apjomu.

Viss, kas ir jādara, lai atbastītu SMU “Re-grain” - jādodas uz saiti https://projektubanka.lv/projects/re-grain un jānospiež poga “patīk”,kā arī, ja vēlies, vari noziedot naudu, lai projekts realizētos. Visiem, kas ziedos garantēts gandarījums par lieliska SMU uzņēmuma atbalstu un, ja ziedojums lielāks par 5 eiro – dāvana).

 Informāciju ievietoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists