Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10048

Donoru diena Madonā!

2020.10.16 12:33

Iesaistoties asinsdonoru kustībā, ikvienam ir iespēja palīdzēt nelaimē nonākušajiem, kam nepieciešamas asinis. Viena ziedotā asins deva var palīdzēt pat trīs cilvēkiem.

Ārkārtējās situācijas izsludināšana un ieviestie drošības pasākumi pēdējos mēnešos ir radījuši daudz jaunus izaicinājumus visiem, tai skaitā donoru kustībai. Tomēr vīruss  nav apturējis citas smagas saslimšanas un nelaimes gadījumus. Arī šobrīd slimnīcās atrodas daudzi pacienti, kuriem vajadzīga asins pārliešana. Lai glābtu šo pacientu dzīvības, nepieciešams donoru atbalsts.  Ņemot vērā to, ka katram asins komponentam ir savs dzīves ilgums – trombocītu derīguma termiņš ir 5 dienas, eritrocītu masai - 35 dienas, donori ir ļoti gaidīti katru dienu.

VADC lūdz sekot asins krājumam un gaida visus veselus donorus, kuri ir pārliecināti par savu veselības stāvokli  un var ziedot asinis. 


Katrs asins un asins komponentu donors:

Tu vari ziedot asinis, ja:

Asins ziedošanas dienā:

24 stundas pirms asins ziedošanas nedrīkst ēst:

Iepriekšējā dienā pirms asins ziedošanas iesaka ēst:


Aicinām atbalstīt donoru dienu Madonā, 21. oktobrī no plkst. 9.00-13:00 Madonas pilsētas sporta centrā.

!!!Ziedojot asinis, nepieciešami: pase, eID karte vai jebkurš cits personas apliecinošs dokuments, pēc kura var identificēt donoru un kurš satur sekojošu informāciju - vārds, uzvārds, personas kods, foto, kā arī konta numurs.

Donoru drošībai un ērtībai VADC aicina:

Ziedošanas vietās tiek ievēroti šādi drošības pasākumi:


Jautājumu gadījumā donori ir aicināti sazināties ar VADC caur sociālo tīklu kontiem, mājaslapu www.vadc.lv vai zvanot uz bezmaksas tālruni: 8000 0003 ( darba dienās no plkst.08.30 līdz 17.00).

Mēs vienmēr meklējam cilvēkus, kuri var izmainīt pasauli, līdz aptveram, ka šie cilvēki esam mēs paši.