Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=10037

Turpinās Madonas ielu virsmas apstrādes darbi

2020.10.09 12:33

Noslēgumam tuvojas šā gada būvniecības sezonā iesāktie darbi, kuru gaitā Madonas pilsētās privātmāju teritorijā aiz dzelzceļa sliedēm ielās ar grants segumu tiek veikta virsmas apstrāde.

Darbi uzsākās septembra sākumā un lielākoties tie jau ir jau noslēgušies desmit ielās: Meža, Maskavas, Pļavu, Zaļās, Mazās Saules, Rēzeknes, Vītolu, Ievu, Vidus un Dārza ielā. Kopējais trases kopgarums ielās, kur veikta virsmas apstrāde sastāda 2,234 km. Būvniecības darbus veic SIA “Ošukalns”. Desmit ielu seguma virsmas apstrādes kopējās izmaksas sastāda 164 807,35 eiro.

Pašvaldības ceļu inženieris Edgars Gailums norāda, ka pilsētas grantēto ielu seguma virsmas apstrāde ir labs risinājums, lai uzlabotu šo ielu stāvokli un iedzīvotāju dzīves apstākļus. Virsmas apstrādes tehnoloģija plaši tiek pielietota uz ielām gan pilsētā, gan pagastos. 

“Virsmas apstrāde pasargā ceļa segu no klimatisko apstākļu (ūdens) un transporta slodžu iedarbības, atjauno ceļa virsmas tekstūru, uzlabo saķeres koeficientu un pagarina ceļa kalpošanas laiku. Virsmas apstrāde nepaaugstina ceļa segas nestspēju, bet saglabā to ilgāku laiku, jo izolē ceļa virsmu no ūdens iedarbības. Laba ceļa seguma tekstūra samazina automašīnu slīdēšanas risku, kas ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem satiksmes drošības paaugstināšanai. Virsmas apstrāde ir salīdzinoši lēts, bet efektīvs ceļa seguma pārklājuma risinājums. Šo tehnoloģiju īpaši ieteicams izmantot ielas posmos, kur satiksmes slodzes ir nelielas vai vidējas, un vienmērīgas,” uzver Edgars Gailums.

Madonas pilsētas ielu ar grants segumu virsmas apstrāde tika uzsākta 2017. gadā. Tas bija mērķtiecīgs pašvaldības lēmums panākt to, lai visās pilsētas ielās būtu melnais segums. Pirms projekta sākuma kopējais ielu garums ar grants segumu pilsētā bija aptuveni 8 kilometri. Šobrīd ir paveikti aptuveni 70% no iecerētajiem darbiem.

Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris, runājot par turpmākajiem plāniem saistībā ar pilsētas grantēto ielu virsmas apstrādi, min, ka nākamajā gadā paredzēti plašāki darbi lielākoties Jaunlazdonas rajonā, kur iecerēts virmas apstrādi veikt Gaismas, Mēness, Aronas, Gaiziņa, Ziedu, Lazdu un Lienes ielā.

Turpmākajos pāris gados plānots pabeigt arī pārējo ielu ar grants segumu virsmas apstrādi, kas ļautu piecu gadu laikā pašvaldībai nodrošināt to, ka visās pilsētas ielās ir uzklāts melnais segums. Pašvaldības plānos ietilpst arī Slimnīcas, Ūdens, Skolas, Egļu, Celtnieku, Mednieku, Strazdu un citu pilsētas grantēto ielu vai ielas posmu dubultā virsmas apstrāde.

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists