Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=3328

Madonas jaunie basketbolisti teicami startē Starptautiskajā basketbola turnīrā „EASTER EURO BASKET 2013” Prāgā

2013.04.03 15:45

Skolēnu Lieldienu brīvlaikā no 28.marta līdz 1.aprīlim Madonas BJSS jaunie basketbolisti piedalījās starptautiskajā basketbola turnīrā Prāgā. Šogad Čehijas galvaspilsētā Prāgā šis turnīrs„EASTER EURO BASKET 2013” notika jau 15.reizi. Turnīrā šogad startēja 120 komandas 8 vecuma grupās gan zēniem, gan meitenēm.

Dalībnieku vidū bija komandas no Lietuvas,Latvijas,Igaunijas,Somijas,Polijas,Zviedrijas,Vācijas,Ungārijas,Horvātijas,Slovēnijas,Slovākijas,Beļģijas,
Rumānijas,Bulgārijas,Dienvidslāvijas,Grieķijas,Itālijas,Nīderlandes,Luksemburgas,Īrijas un Spānijas. Madonas BJSS divas jauniešu komandas 1998.g.dz.un 1999.g.dz.bija vienīgās komandas no Latvijas. Visas speles tika aizvadītas vienā milzīgā hallē, kurā bija 12 spēļu laukumi.

   1998.g.dz.jauniešu komanda pirmajā dienā izcīnīja uzvaru pret BK Kralupy(Čehija)un KK Wroclaw(Polija). Stiprako komandu sešiniekā izcīnīta uzvara pret BK Ždar n.Sazavou(Čehija) 45:23, uzvara pret BK Zbraslav(Čehija) 67:36, uzvara pret BKM SPU Nitra2(Slovākija) 53:29, zaudējums pret BKM SPU Nitra1(Slovākija) 46:49 un zaudējums pret Brose Basket Bamberg(Vācija) 35:76. Izteikti līderi bija vācieši, kuru Brose Basket Bamberg vīru komanda spelē augstākajā Eiropas līmenī - Eirolīgā, bet 3 komandām iznāca skaitīt punktus savstarpējās spēlēs un labākā bilance bija mūsējiem. Līdz ar to, turnīra pēdējā dienā 1998.g.dz.jauniešiem superfinālā, tikās Brose Basket Bamberg un Madonas BJSS komandas. Šeit jau mūsu puišiem bija pazudis rūgtums un bailes par iepriekšējo maču un fināls iznāca ļoti skatāms un interesants, jo Madonas BJSS komanda, rādot ļoti saturīgu sniegumu, lika vācu komandai panervozēt. Fināla rezultāts 34:41 Bambergai par labu, bet izcīnīta ļoti svarīga un skaista 2.vieta turnīrā.

     1999.g.dz.jauniešu komanda apakšgrupas spēlēs izcīnīja uzvaras pār TJ Stojar Malacky(Slovākija) un BK Beroun(Čehija), un kvalificējās stiprāko sešiniekam. Otrajā dienā jau sākās kārtīga cīņa par katru punktu un vēlme iegūt pēc iespējas augstāku vietu, jo sešinieks jau bija sasniegts. Pirmā spēle šajā grupā pret vietējo TJ Slavoj Tachov(Čehija) komandu iznāca ļoti laba un uzvara 48:30. Otrā dienas spēle bija jau pret mums zināmiem pretiniekiem angļiem South West2 , jo bijām jau cietuši zaudējumu no šīs komandas pirms sezonas turnīrā Igaunijā Rakverē. Šoreiz izdevās cienīgs revanšs un uzvara 58:46. Trešajā turnīra dienā cietām pirmo zaudējumu no BK Lokomotiova Plzen(Čehija) 53:65, otrajā dienas spēlē uzvara pār The Black Eagles Rosmalen(Nīderlande) 53:37. Pēdējā dienā spēlē pret South West 1(Anglija) uzvara 58:42 un bija jāķeras atkal pie rēķināšanas, jo trijām komandām bija par vienam zaudējumam 5 spēlēs. Šajā rādītājā mums bija vislielākie plusi un godam izcīnīta 1.vieta turnīrā.

    Pozitīvu emociju un  iespaidu ir ļoti daudz ,tos visus tagad nevar aprakstīt ,jo   esam ļoti priecīgi, ka varējām apskatīt lielpilsētu Prāgu, Prāgas vecpilsētu, Prāgas metro utt. apvienojot to ar basketbola spēli.

     Vislielākais paldies par nokļūšanu uz turnīru sponsoriem SIA„ Skandibus” un SIA „ MVR LUX” , „SWEDBANK”AS Madonas filiāle,  Madonas BJSS ,Madonas novada pašvaldībai, Madonas pilsētas pārvaldniekam Guntim Ķeverim, BK Madona prezidentam Mārim Caunītim, šoferim Georgijam no Dzelzavas,  pašiem jaunajiem basketbolistiem un protams īpašs paldies puišu vecākiem!

Agnis Beķeris
treneris