Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://www.madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=3300

Olgai Dreģei pasniedz Madonas novada augstāko apbalvojumu

2013.03.22 13:49

21. martā VKKF atbalstītajā projektā „Mūzas tiekas Madonā” Madonas muzejā viesojās trīs izcili Dailes teātra vecākās paaudzes aktieri– īstā svētku vaininiece Olga Dreģe, kura nupat ar Irēnas Lagzdiņas grāmatas „Izslāpums” iznākšanu atzīmēja 75. dzimšanas dienu, kā arī viņas kolēģi – sausnējietis Gunārs Placēns un Juris Strenga.

Apmeklētājus viesi priecēja neformālām sarunām, kā arī fragmentiem no Dailes teātra izrādēm „Pirmā grēka līcis” un „Mīļais melis”.

Izdotajā teātra zinātieniece Irēnas Legzdiņas grāmatā „Izslāpums. Olga Dreģe” ir daudzpusīga, iejūtīga un smalka Olgas Dreģes tēloto lomu analīze, viņas pašaizliedzīgais darbs teātrī un vēlme piedalīties visas valsts dzīves uzlabošanā, stiprā un darbīgā dzimta, no kuras cēlusies aktrise, kā arī kolēģu, tuvinieku un draugu vērtējumi.

Pasākumu apmeklēja plašs Olgas Dreģes novadnieku skaits, kā arī Gunāra Pliecēna un Jura Strengas piekritēji. Pasākums norisinājās brīvā, nepiespiestā gaisotnē, kas ļāva sajusts teātra pozitīvo dvesmu. Sarīkojumā varēja iegādāties arī grāmatas, kurās māksliniece ierakstīja laba vēlējumus un sniedza autogrāfus. Vakaru vadīja Dace Zvirgzdiņa.

Pasākuma izskaņā viesus sveica viņu novadnieki ne tikai no Madonas puses, bet arī no Sarkaņiem, Ērgļu novada, bet Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters Olgai Dreģei pasniedza novada augstāko apbalvojumu – Goda zīmi, par kuru izcilā aktrise neslēpa gandarījumu un patiesu prieku.

Attēlos – mirkļi no sarīkojuma Madonas muzejā.

Madonas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību praktikante,
Krista Vorslava