Karjeras attīstības atbalsta pasākums Pašnovērtējuma veikšana - „Zinātkāres vasara” 2017.gada 7.jūnijā Kalsnavas pamatskolā

Gaisa raķešu nodarbības apraksts. Raķetes cilvēku sapņus par kosmosa izzināšanu ir padarījušas par praktisku realitāti.  Nodarbībā skolēni uzzināja par raķešu darbības principiem, uzmeistaroja paši savu raķeti, ar kuru varēja sacensties. Tika apgūtas mācību tēmas – kosmoss, gaisa spiediens, gaisa pretestība, mērvienības, spēks, daļskaitļi, leņķi, trajektorija.

Kosmiskās olas nosēdināšanas nodarbības apraksts. Ceļojums visumā sastāv no vairākiem svarīgiem posmiem, bet svarīgākais ir veiksmīga piezemēšanās. Nodarbībā skolēniem komandā bija uzdevums izveidot kosmisko zondi, kas spētu piezemēties, saglabājot veselu „kosmonautu”- olu. Tika apgūtas mācību tēmas – kosmoss, pasaules karte, cilvēka ķermenis, atmosfēra, gaisa pretestība, amortizācija.

Eksperimentu izrādes apraksts. Skolēniem bija iespēja vērot eksperimentus ar ūdeni, gaisu un uguni! Skolēni varēja pārliecināties par zināmu vielu neparastajām īpašībām 15 dažādos eksperimentos. Tika apgūtas mācību tēmas – vielas, to īpašības, procesi dabā, ūdens, gaiss, uguns, to īpašības.

 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums