Karjeras atbalsta pasākumu cikls “Profesijas izvēle- mana izvēle-I” un “Profesijas izvēle- mana izvēle-II” pulcēja Madonas novada skolēnus 2017.gada 22.maijā

Pasākumā “Profesijas izvēle- mana izvēle-I” piedalījās 7.-9.klašu izglītojamie no Barkavas pamatskolas, Bērzaunes pamatskolas, Degumnieku pamatskolas, Dzelzavas pamatskolas,  Lazdonas pamatskolas, Praulienas pamatskolas, Madonas pilsētas 2.vidusskolas, lai iepazītos ar Jēkabpils  Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienības piedāvātajām iespējām apgūt ēdināšanas, viesmīlības, skaistumkopšanas, administratīvo pakalpojumu programmām un mācību vidi profesionālajā izglītības iestādē. Pasākuma dalībnieki ne vien iepazinās ar mācību telpām, kabinetiem un moderno aprīkojumu, bet arī  iesaistījās nodarbību procesā.

Lai iepazītu darba iespējas un apstākļus šajās jomās, skolēni devās uz  “Lazdonas Piensaimnieka” atpūtas centru/ restorānu “Efeja” Madonā, kur  atbildīgie darbinieki iepazīstināja skolēnus ar atpūtas kompleksu,  tā darbības jomām un darba organizācijas principiem. Skolēni 3 meistardarbnīcās ( “Ēdiena gatavošana un pasniegšana”, Skaistumkopšanas speciālists” un “Atpūtas centra administrators”) iepazina pavāra, viesmīļa, skaistumkopšanas speciālista, atpūtas kompleksa administratora profesijas un darba vidi. Skolēniem ļoti patika tas, ka viņi  tika iesaistīti praktiskā darbībā:  uzkodu  un kokteiļu gatavošanā,  galda servēšanā  u.c.  Tas viss rosināja  izvērtēt  savas spējas, prasmes, intereses.

 

Pasākumā “Profesijas izvēle- mana izvēle-II” Barkavas pamatskolas, Bērzaunes pamatskolas, Degumnieku pamatskolas, Dzelzavas pamatskolas,  Lazdonas pamatskolas, Kalsnavas pamatskolas, Praulienas pamatskolas, Madonas pilsētas 2.vidusskolas 7.-9.klašu izglītojamie apmeklēja profesionālās izglītības iestādi- Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienību, lai skolēni iepazītu lauksaimniecības programmas un mācību vidi. Pasākuma dalībnieki bija patīkami pārsteigti par ļoti mūsdienīgajām izglītības iespējām un  labo tehnisko aprīkojumu darbnīcās.

            Pēc tam  skolēni apmeklēja divus Barkavas pagasta  lauksaimniecības uzņēmumus ar atšķirīgu specializāciju- SIA “Aiva G” siltumnīcu kompleksu un SIA “Agrikula” (graudkopības un lauksaimniecības tehnika) , lai skolēni iepazītu  augkopības un lauksaimniecības jomas profesijas, darba vidi.

SIA “Aiva G” siltumnīcu kompleksa īpašniece Silvija Grudule skolēnus iepazīstināja ar siltumnīcu kompleksa darbības principiem- apkures, apgaismes, laistīšanas u.c. sistēmām, augu attīstības stadijām no sēklas līdz auglim. Skolēni vēroja darba procesu un arī paši praktiski tika iesaistīti “augsnes” sagatavošanas procesā, pēc tam varēja nogaršot jauno gurķu ražu. Šī bija lieliska iespēja gūst priekšstatu par agronoma profesiju, augkopības specifiku, darba vidi, lauksaimniecības mehanizāciju un šai jomai nepieciešamajām prasmēm.

SIA “Agrikula” skolēni iepazinās ar lauksaimniecības uzņēmumu, kas specializējas graudkopībā un kas ir bagāts ar  ļoti daudzveidīgu, mūsdienīgu  un jaudīgu lauksaimniecības  tehniku. Skolēniem bija loti interesanti klausīties uzņēmuma vadītāja Frīdriha Hāzes stāstījumā  par uzņēmuma izveidošanu un  straujo attīstību, īpaši graudu kaltes darbību un citu iekārtu pietojumu.

 

 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums