PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas muzejs atvērts individuālam apmeklētājam

iesūtīts: 2020.11.09 14:07
No š.g. 9. novembra līdz 6. decembrim valstī izsludināta ārkārtējā situācija un tiek atcelti un aizliegti visi klātienē notiekošie publiskie kultūras pasākumi, tostarp valsts svētku atzīmēšanai organizētie. Darbu, atsakoties no pasākumu organizēšanas, var turpināt muzeji, bibliotēkas, kultūras centri un citas kultūrvietas ierobežotā darba laikā - no plkst. 06.00 līdz plkst. 20.00.

Muzeji ir vieni no tiem kultūras objektiem, kuros iespējams distancēties, baudīt mākslu un kultūru, izglītoties, kā arī rast mierinājumu šobrīd, ievērojot valstī noteiktos drošības apsvērumus. Arī Madonas muzeja Izstāžu zāles no 10.novembra atvērtas individuālam apmeklējumam, savukārt visi pasākumi ir atcelti. Lai muzeja apmeklējums būtu drošs un muzejs būtu atvērts visu laiku, aicinām ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus: uz muzeju var nākt individuāli vai arī vienas ģimenes ietvaros, jāievēro 3 metru distance jeb 1 apmeklētājs uz 10 kvadrātmetriem, nepieciešama sejas maska vai vizieris, uz muzeju nevar nākt, ja ir slimības simptomi, tiek ievērota pašizolācija vai ir noteikta karantīna!

Ņemot vērā, ka muzejs bija slēgts uz divām nedēļām, Gunāra Kroļļa, Izabellas Krolles, Ingunas Krolles – Irbes un Madaras Māras Irbes izstāde “Skrējiens pa apli” ir pagarināta līdz 6.decembrim, savukārt mākslinieka Jāņa Brektes izstāde “Zināmais un nezināmais” būs atvērta no 27.novembra. Madonieša Voldemāra Jarga “Fotogrāfijas ar “smenu”” būs skatāmas vēl līdz 29.novembrim, savukārt Madonas slimnīcas 90 gadu jubilejas izstādi apmeklētājiem būs apskatāma no 4.decembra. Mansarda telpā līdz 6.decembrim ir iespēja aplūkot 10 tērpus, kas izmantoti spēlfilmā “Nameja gredzens”. Novembra mēnesī piedāvājam apskatīt arī divas krājuma izstādes: “Svētku tērpi no muzeja krājuma” ar 20.gadsimta 20. – 30.gadu sieviešu modi un “Madonas kultūras namam – 85”.


Ja vēlaties iegūt informāciju no krājuma, aicinām sazināties ar galveno krājuma glabātāju Laimu Garo, lai norunātu par informācijas iegūšanas veidu: attālināti vai individuālā apmeklējuma pieteikums. Muzeja speciālistu kontaktinformācija aicinām skatīties mājas lapā www.madonasmuzejs.lv .

Aicinām sekot muzeja aktualitātēm mājas lapā www.madonasmuzejs.lv kā arī sociālajos tīklos un, ņemot vērā situāciju valstī, var mainīties arī muzeja pieejamība. Būsim atbildīgi un ievērosim valstī noteiktos drošības pasākumus, lai muzeji varētu palikt atvērti un sniegtu iespēju iepazīt muzeja piedāvājumu.


Zane Grīnvalde, Izglītojošā darba nodaļas vadītāja 
Tālr. +371 64823844
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums